Aleksić: Ima šanse za promene, vrednost glasa veća od 100 evra ili paketa ulja

Autor: Milan Vukelić

Izvor: https://nova.rs/

Građani Srbije treba da veruju svojim očima, a ne “ružičastoj propagandi”, i da shvate da je vrednost njihovog glasa veća od 100 evra ili paketa ulja, kaže Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, koja je deo opozicione koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije”.

Foto: Miroslav Miki Aleksić

“Ljudi u Srbiji ćute, gledaju šta se dešava i taj bunt će verovatno iskazati 3. aprila”, rekao je Aleksić u Novom danu na N1.

Govoreći o zabrani izvoza pšenice, ocenio je da sadašnja vlast veštački izaziva krizu.

Kako je rekao, poljoprivrednici bi mogli da izvoze proizvode, ali im država ne da zato što nije obezbedila dovoljne količine u robnim rezervama.

Ponovio je stav svoje koalicije da Srbija “treba da bude neutralna što je moguće više” oko ukrajinske krize, i da ne može da uvodi sankcije Rusiji.

S pravom je pažnja javnosti preokupirana Ukrajinom, ali vlast zloupotrebljava ukrajinsku krizu kao “pokrivač” za ono što su radili prethodnih 10 godina, rekao je Aleksić.

Prema njegovim rečima, godišnje država daje 200 miliona evra stranim investitorima, što treba biti usmereno u poljoprivredu i domaće preduzetnike.

Kazao je da se “svi oni koji su poslednjih 20 godina radili loše u Srbiji nalaze pod skutima Aleksandra Vučića”, zbog čega će nova vlast doneti zakon o lustraciji, zakon o specijalnom tužiocu za političku visoku korupciju i zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine.

“Mi moramo da napravimo restart, da od temelja gradimo našu kuću koja je razorena”, kazao je Aleksić.