Miki Aleksić: U Srbiji vri kao u ekspres loncu, građani će na izborima oceniti pljačkašku vlast

Izvor: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da sve u Srbiji ključa kao u ekspres loncu i da nezadovoljstvo negde mora da izbije, a da će građani na izborima najavljenim za 3. april 2022. godine sigurno dati svoju ocenu o „režimu SNS-a koji deset godina pljačka i razara državu“.

„Opljačkali su Telekom, EPS, Krušik… Sve poskupljuje, situacija u državi je katastrofalna, a politika SNS-a je da Srbiju pretvori u rijaliti u kojem se o tome ne govori, nego vređaju svakog ko kritikuje vlast i proglašavaju ga za izdajnika i stranog plaćenika“, rekao je Aleksić televiziji „Insajder“.

Foto: Miroslav Miki Aleksić , printscreen Insajder

Aleksić je naveo da u Srbiji nema dijaloga jer ga vlast ne želi, što dovodi do „mržnje, agresije, ulice, batinaša i targetiranja u medijima pod kontrolom vlasti“.

„U Srbiji jedan čovek odlučuje o svemu, a to je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Mesto za dijalog je parlament, ali tamo nema dijaloga jer je sadašnji saziv skupštine nelegitiman i tamo sede akademci SNS-a koji neprekidno vode kampanju trasiranu sa vrha te stranke.

Zato su građani morali da izađu na ulice da bi se njihova reč čula i da bi odbranili svoju imovinu, zemlju, vazduh i reke“, rekao je Aleksić.

„Kada je reč o dijalogu, nije problem u opoziciji. Pravila definiše vlast, koja kontroliše institucije i medije. Ne možete očekivati dijalog ako svako ko ukaže na zloupotrebe u Telekomu, EPS-u ili ’Krušiku’ bude označen kao strani plaćenik“, dodao je Aleksić.

Aleksić je podsetio ministarku za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanu Čomić da je u izbornoj kampanji „slala poruku građanima sa povezom na očima da neće da ćuti i da je streljaju, a da je posle toga prihvatila da budete ministarka u toj vlasti“.

Foto: Gordana Čomić, printscreen

„Sada se pitate zašto organizacije civilnog društva neće da razgovaraju sa vama. Neće, jer nemaju poverenja i jer niste dosledni. Iznenađen sam stavom Gordane Čomić da je sadašnji saziv parlamenta najbolji u novijoj istoriji, jer neko ko je na čelu Ministarstva za društveni dijalog ne može da kaže da je dobro što u parlamentu vlada jednoumlje“, rekao je Aleksić.

„Da li ste pitanje pitali kolege u Vladi Srbije o pogibiji pilota helikoptera Omera Mehića kao što ste to činili dok ste bili u opoziciji ili čekate da ponovo postanete opozicija pa da onda opet postavite to pitanje“, upitao je Aleksić ministarku Gordanu Čomić.

Aleksić je istakao da su „svi ignorisali“ stav Venecijanske komisije da ne bi trebalo raspisivati referendum godinu dana nakon promene Zakona o referendumu.

„Šta je svrha raspisivanja referenduma o promeni Ustava Srbije dva meseca pred izbore? Zašto se to sada radi ako već sve nije dogovoreno“, upitao je Aleksić.

Aleksić je Gordani Čomić rekao da neće učestvovati u „njenim sesijama dijaloga jer je skupština nelegitimna, akt o promeni Ustava je nelegitiman i referendum je nelegitiman“.

„Ako dobijemo poverenje građana 3. aprila, onda ćemo dobiti priliku da razgovaramo o svemu. Sada ne možemo da žmurimo i pravimo se ludi i kažemo ’nema veze što ste tukli ljude čekićima i motkama i hapsili ih’. Ne može na taj način da se kreira dijalog“, zaključio je Aleksić.