Bojkot vraća dostojanstvo

Izvor: Direktno.rs Autor: Marko Marjanović

Mnogim našim čitaocima, građanima nije jasna ideja bojkota. Pokušaću da objasnim u par rečenica. Izlaskom na ove potpuno neregularne izbore daje se legimitet vladajućoj kasti da nas još godinama ponižava, zastrašuje, vređa i sa visine nam se podsmeva.

Sami primećujete, ne moram ja da vam kažem da su svi kanali na nacionalnoj frekvenciji posvećeni isključivo Vođi i njegovim „uspesima“. Nema veze što se za to troši naš novac iz budžeta, važno je samo da se bude na svim kanalima. O „uspesima“ i rezultatima rada ove klike jednoga dana će nadležni organi dati svoj sud. Pre ili kasnije.

Foto: Beta

Da vas samo podsetim, u toj koaliciji sede najveći majstori za raspirivanje mržnje, razbijanja jedinstva nekad hrabrog i ujedinjenog naroda. Bivši ministri iz vremena vladavine Slobodana Miloševića.  Mada, moram da dodam, razlikuju se u jednom. Teška srca to izgovaram. Slobodan Milošević je bio demokrata u odnosu na ove danas. Bar smo imali Studio B, B92, Radio index, Glas javnosti i sl. Danas izuzev par kanala na SBB platformi, ne možete videti nijednog protivnika ove vlasti. Zapravo možete. Ali oni su  obično etiketirani izrazima, „tajkun, fašista, izdajnik, Sorošev plaćenik, narkoman, pijanac, lopuža“. Da li neko odgovara za ovako targetiranje političkih protivnika. Mislim da znate odgovor. Tu i tamo neki dobijeni spor, odšteta u vidu 100.000 dinara i tu se optužbe za klevetu, uvredu i etiketiranje završavaju.

Slobodan Milošević Foto: Printscreen

Pa zar ne primećujete da nijedan „navodni“ lopov, diler, šef narko kartela, plačkaš budžeta iz redova opozicije nikada nije procesurian, a kamoli uhapšen.

Dakle, samo jeftino skupljanje političkih poena, govor mržnje, oholost i bahatost. Mislite li da kao nekada ponosni, hrabri i časni narod to zaslužujemo? Ja mislim da ne. Ja ne pristajem. Ja se ne mirim.

Kažu ljudi, ucenjeni smo poslom, plašimo se. Čega, dragi sugrađani? Pa nemojte da crvenimo pred našom decom. Ovo je borba za njih. Mi, malo stariji možemo da izgubimo samo jedno. NAŠU DECU. Oni će otići. I želja njihova da odu iz ove sumorne svakodbevice je razumljiva. Da li i njih treba da učimo da se plaše državnih službenika, političara, koje mi plaćamo iz budžeta? Nametnuli su nam svest da smo u stvari mi njihov narod i  poslušnici, a oni bogovi koji odlučuju o svemu.  Gospodo, vi postojite zbog naroda. Ne zaboravite na to. Mnogi od vas su već upisani u knjige bešćašća i srama.

„B O J K O T“ Foto: Printscreen

Plašite se gubitka posla, ucenjeni ste, kažete. Pa pristankom na ove uslove rada, poniženi, u pelenama, sa radnim nedeljama bez dana pauze, pristankom da primite platu koju uspevate da razvučete do 20. u mesecu, samo im dajete saglasnost da vas, nas, još više ponize i dovedu do same ivice fizičke izdržljivosti.

Da li sebe doživljate kao izdajnika svoje zemlje? Soroševca. Ja sebe ne doživljam tako. Nekako više volim da mislim o sebi kao o roditelju koji će sve pokušati da mom detetu bude bolje. I vašem. Po mom mišljenju, kraj ove tiranije se nazire. Dokaz za to su sve češće razmirice unutar samih vladajućih stranaka koalicije okupljenje oko glavne stranke SNS. Spuštanje cenzusa na 3 odsto? Očigledan pokazatelj da ova koalicija truli iznutra. Pokušaj da minorne stranke, sateliti ove vladajuće pređu cenzus.

Privid demokratije. Da vam kažem: Ovo im neće proći. Ne sme. Na sam dan izbora na vama će biti odluka. Nekima teška, mučna, možda i za trenutak zastrašujuća. Drugima, pak, jedina moguća, ispravna, odluka koja nam može vratiti ponos i dostojanstvo.

B O J K O T!