Boško je Srbiji potreban

Izvor: Direktno.rs Autor: Marko Marjanović

Nemam običaj da pišem o liderima opozicije pojedinačno. Ali u ovom trenutku o jednom lideru zaista imam potrebu da napišem koju reč. Neki ga hvale, neki ga osudjuju, neki mu se smeju, a neki dive.

U pitanju je čovek koji zaslužuje poštovanje. Lider jedne stranke, deo Saveza za Srbiju. Boško Obradović. Možete ga voleti ili ne, osuđivati neke njegove postupke, slagati se sa programom stranke koju on vodi ili ne. Ali, nazvati ga kukavicom, beskičmenjakom ili licemerom. Ne, to, nikako ne.

Boško Obradović, Foto: Privatna arhiva

Imao sam priliku da ga za vreme protesta upoznam lično. Ostavio mi je utisak izuzetno prijatnog sagovornika, iznenađujuće džentlmenskih manira. Toliko puta blaćen od strane vladajućeg režima kao fašista, ultra desničar i sl, zamalo da i sam poverujem u to. Kada bih pratio kanale režimskih medija, definitivno bih to i pomislio.

Da se razumemo, ne pripadam njegovoj stranci, čak sam sklon i da osudim neke njegove poteze, ali svakako je čovek sa stavom i velikim srcem. Istrajan da ispravi nepravdu, po cenu da ugrozi i sopstveno zdravlje. Za razliku od mnogih lidera raznih stranaka, stekao sam utisak da je njemu sujeta strani pojam. Da je timski igrač koji zaista voli ovu našu izmučenu zemlju. Da vam neće zabosti nož u leđa. Da na njega možete računati kao saborca, kao nekog koji se neće uplašiti da stane ispred vas i pokuša da vas zaštiti.

Foto: Privatna arhiva

Hrabar i dostojanstven. Nepokolebljiv. Istrajan, pomalo „drčan“. Ali, defintivno, sa njim znate na čemu ste. Bez kalkulacija, razgovora u rukavicama, dilovima iza leđa. I kada je davnih godina ova vladajuća garnitura i RIK htela da mu ospori ulazak u parlament, stao sam uz njega. Ne zato što sam pristalica njegovih ideja , ili član njegove stranke. Ne, stao sam u odbranu njegovog mišljenja. Osnovnog načela demokratije. Pravo na različit stav.

Uz podršku građana, Boško je izvojevao ovu pobedu.

Satanizovan od strane svih režimskih medija, i danas hrabro istupa pred građane Srbije. Sam, ponosan, hrabar i nepokolebljiv.

Pristalice vladajuće kaste dovedeni autobusima i plaćeni novcem iz našeg budžeta nisu uspeli ni za trenutak da ga uplaše. Naprotiv, kao da su mu dali još veći motiv da se bori. Da pokaže da straha nema.

Foto: Privatna arhiva

U teatru apsurda gde ministri vladajuće stranke sa po 7 ili više plata štrajkuju glađu protiv opozicije, pri tom praveći medijski cirkus , Boško to radi dostojanstveno i bez pompe.

Hrabri ministar Martinović, perjanica SNS posle 18 minuta bez hrane je obustavio svoj štrajk glađu. Karakteran kao što ga i poznajemo. Politički magarac, kako je sam sebe nazvao.

Samo bih voleo, dragi Boško, da nekako ova poruka, pismo ili stav stigne do tebe. Nisi sam. I ne pomišljaj da si sam. Mnogi od nas prolaze pokraj skupštine da ti daju podršku. Policija nam zabranjuje da ti priđemo. Ali, budi bez brige. Tu smo.

I jedva čekamo da čujemo ono tvoje:

GDE BEŽIIITE?“