Da li je Marinika ujedinila Srbiju?

Autor: Marko Marjanović

Na političkoj sceni Srbije već dugo vremena u prvom planu su pripadnice nežnijeg pola.

Jedna hrabra žena se svakako izdvojila od drugih. Marinika Tepić.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, što je u ovom slučaju manje bitno.

Ova hrabra i beskompromisna dama je izgleda uspela nezamislivo. Da ujedini veći deo srspkog naroda. Da ujedini celu opoziciju bez obzira na neke manje razmirice.

U saradnji sa kolegom Miroslavom Aleksićem iz Narodne stranke mesecima „otvaraju afere“ vladajuće klike.

Afera „Palma“ je sigurno jedna od onih skandaloznih afera koje će promeniti političku scenu Srbije.

Foto: Karikatura, autor Corax

Na prvi pogled nežna i krhka, dovoljno da se opustite. Već na drugi pogled, ukoliko ste se ogrešili o zakon, ta naizgled krhka dama se pretvara u komandosa. Ne pomažu ni sve borilačke veštine, ni kilaža teškaša, ni salve uvreda i pretnja upućena na njen račun.

Marinika tada postaje nesalomiva. Ako sumnjate, pitajte jednog kik boksera iz Jagodine. Ovih dana se ne skida sa nacionalnih frekvencija. Od nekadašnjeg tigra, stiče se utisak da je postao zečić. Najradije bi pobegao u šumu, ali bojim se da je zakasnio.

Marinika, u stilu Ketnis Everdin iz trilogije „Igre gladi“ ume da upotrebi sva dozvoljena sredstva da ukroti i savlada divlju zver.

Da se podsetimo još nekih žena u srpskoj politici. Kako sam već Mariniku opisao u duhu filmskog junaka, moraću da dodam i neke negativce.

Njene suparnice posmatraju je kao krvnog neprijatelja. Da li je strah u pitanju, prosudite sami.

Foto: printscreen

Biljana Popović. Lepa Bilja u ružnom društvu. Ni to nije promaklo Marinikom oštrom oku. Ona je podsetila na tekstove koji su se ranije pojavljivali u medijima i izjavu supruge Ljubiše Buhe Čumeta da je državna sekretarka preko svog muža Branislava Ivkovića odavala, kako je navela „šefu surčinske mafije tajne iz kabineta ministra unutrašnjih poslova“.

Dijana Hrkalović lepotica baršunastog glasa posebno dobre odnose imala je s kontroverznim vođom navijača Partizana i osuđenim narko-dilerom Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, koji je ubijen oktobra 2016. nedaleko od Centralnog zatvora u Beogradu. Spekulisalo se i da je upravo Hrkalovićeva trebalo da bude venčana kuma Stankoviću. Ime bivše sekretarke MUP-a najčešće se u javnosti vezivalo za ozloglašeni „kavački klan“ iz Kotora, ali i navijačku grupu „Janjičari“.

Ni od nje se Marinika ne uplaši ni trena. A ni od onoga KOJI SE ZA SVE PITA.

Fotoshop: Marinika Tepić kao Ketnis Everdin

I slogan koji savršeno pristaje uz nju: „SHVATI, MARINIKA NEĆE STATI