DA NAM BAKE I DEKE BUDU ŽIVI I ZDRAVI

Autor: Marko Marjanović

Videh objavu Predsednika na instagramu i reznežih se.

Vitamini za bake i deke i dodatak na penziju u vidu novčane pomoći.

Pa gde to ima? Nigde. Ta ljubav i briga prema penzionerima je sigurno najveća u novijoj istorij !!!

Foto; Printscren Instagram

Mislim da je pravo vreme da stranka na vlasti promeni slogan koji glasi „Za našu decu“ u slogan „Da nam bake i deke budu živi i zdravi“.

Prethodni slogan stranke na vlasti beše „za budućnost Srbije“.

Sada mi je konačno sve jasno. Budućnost Srbije je u rukama penzionera!

Ne šalim se nimalo, iako ste to možda na trenutak pomislili.

Na osnovu istraživanja koje svakodnevno, a ponekad i dva puta dnevno radi Predsednik svih građana, mudro je procenio da sigurne glasove proba da dobije od penzionera. Valjda računa na njihovu dementnost, zaboravnost ili patriotizam.

Siguran sam da misli da su penzioneri zaboravili da su im penzije bile umanjene za 10 posto četiri godine. Sve za „budućnost“ Srbije.

Zli jezici sigurno sada na mrežama kritikuju ovaj humani gest Prvog među jednakima. Onoga koji se za sve pita.

Već naviknuti penzioneri a bogami i sve siromašniji građani će verovatno od muke ili bede i ovaj paket primiti. Ne osuđujem ih.

Kako se već kaže kod nas: „Sirotinjo i Bogu si teška“

Foto: Paket pomoći,printscreen Luftika.rs

Ovo je jedan od primer da je kampanja za izbore već počela. U stvari, grešim.

Kampanja nikada nije ni prestajala.

Ali, ciljna grupa ove kampanje nisu mladi. Ovog puta vladajuća stranka pokušava da odigra „siguricu“.

Mladih u ovoj zemlji je ionako sve manje. Tražeči uređenije i pravednije društvo veliki broj njih sreću je potražilo u zemljama zapada.

Više od polovine mladih planira da napusti Srbiju, pokazuje istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS). Većinu onih koji planiraju odlazak čine žene.

Mladi kažu da bi otišli pre svega jer žele dostojanstveniji život i viši standard. Oni traže veće šanse za zaposlenje, bolje okruženje za osnivanje porodice, bolje javne usluge i više slobode.

Prethodno je u jednoj studiji rečeno da je od 2008. do 2015. godine više od 240.000 građana Srbije otišlo iz zemlje, dok Organizacija za evropsku saradnju i razvoj (OECD) procenjuje da godišnje iz Srbije ode i do 49.000 ljudi.

Biću slobodan da predložim vladajućoj stranci da o okviru kampanje i borbe za glasove naših najstarih sugrađana naprave još jednu akciju koja će sigurno značiti „bakama i dekama“.

ORGANIZOVANA, BESPLATNA OBUKA NAJSTARIJIH ZA RAD NA MOBILNIM TELEFONIMA I RAČUNARIMA!

Po svemu sudeći, ovo novostečeno znanje biće preko potrebno starijima da se čuju ili vide sa svojom decom ili unucima, koji će zauzvrat slati devizne doznake svojim najmilima da im omoguće da poplaćaju komunalije, pretplate, poreze.

Za vitamine nemaju razlogu da se sekiraju. A biće tu i poneka flaša ulja, toalet papira, brašna ili soli.

Meso ionako nije zdravo da jedu. Voće i povrće…potpuno nepotrebno. Ipak je vitaminski paket sasvim dovoljna zamena za ove namirnice.

Rešavanje afera Savamala, Krušik, odluke kriznog štaba u vreme pandemije, sprega kriminalaca i politike, ubistvo Olivera Ivanovića i nerazjašnjena smrt Vladimira Cvijana ili Stanike Gligorijević na naplatnoj rampi u Doljevcu……to može da sačeka.

Zagađenje vazduha, reka, seča zelenila….Neka neko drugi rešava.

Ekonomski tigar, pritajeni zmaj, nema vremena da se bavi takvim sitnicama.