Dare i Mare, najveći problem ove države

Autor: Marko Marjanović

Pogledavši emisiju od 18.01.2021, više nema sumnje. Ova dvojica gorepomenutih predstavljaju najveći problem ovog društva.

Zapravo taj utisak nisam stekao gledajući samu emisiju, već komentare na društvenim mrežama i naravno režimskim tablodima.

Da naglasim: svim čitaocima ovog teksta, pre nastavka čitanja , preporučujem prvo da pogledaju emisiju od početka do kraja. Ne brzati sa iznošenjem stavova. Pogotovu ne donositi zaključak na osnovu 10 sekundi snimka koji je izvučen iz konteksta.

No da krenemo redom. Tema emisije je bila već svima poznata skandalozna priča o seksualnom zlostavljanju devojaka, polaznika škole glume od strane profesora, Mike ASleksića.

U toku emisije vrlo jasno i nedvosmileno ovaj dvojac je oštro osudio nasilje nad ženama, decom, bespomoćnim licima. Naravno, dali su i bezrezervnu podršku glumici Mileni Radulović kao i svim žrtvama seksualnog zlostavljanja.

No, mi kao jedan narod kome je sve potaman u ovoj državi i gde sve institucije rade besprekorno svoj posao, zasmetalo je jedno poređenje profesora glume i osuđenog kriminalca. Mi, puritanci, to ne dozvoljavamo. Ovakav ispad se morao najoštrije osuditi.

Nema veze što u ovoj emisiji možete svakodnevno čuti o nizu devijacija u ovom društvu.

Nema veze ni što ovaj dvojac ukazuje na svu licemernost savremenog društva.

Važno je saplesti ih i što pre satanizovati na društvenim mrežama i režimskim portalima.

Nije važan Jutka, nije važan više ni Gašić (ako se još neko seća ko je to). Sada je od državnog značaja tih deset sekundi gde je ovaj dvojac uporedio legionara i profesora.

Zaboravilo se u trenutku da taj isti dvojac ne štedi nikoga, da otvoreno štite svoje kolege novinare od sličnih napada.

Zaboravilo se i da je jedna od teme emisija bila i tužna priča o ocu koji ne može da živi sa svojom decom , odlukom neke socijalne ustave.

Nekako, kao poručeni su stigli orkestrirani napada sa svih mreža. Koliko me sećanje služi, to baš i nije prvi put.

Podrška kolega čini mi se, opet je izostala. Bez brige, Mare i Dare će umeti i sa ovim da se izbore sami. Kao i uvek.

Nisam video da je je ijedan režimski tabloid posvetio koji red o potresnoj priči Miroslava Ivanovića samo veče pre toga.

Kao gost „Utiska nedelje“, brat ubijenog Olivera Ivanovića je nedvosmileno ukazao na nalogodovce ovog monstruoznog zločina.

Na porodičnu tragediju porodice Ivanović od koje se nikada neće oporaviti. Kao ni srbi sa Kosova.

Ovdašnju javnost, izgleda više potresa emisija „mentalno razgibavanje“ od npr. govora sns jurišnika sa skupštinske govornice.

Nije mi jasno gde su osude svega nenormalnoga što slušamo, gledamo i doživljavamo od ljudi koji vode ovu sirotu državu.

Uvrede, poređenja sa fašistima, nazivanje neistomišljenika izdajnicima, stranim plaćenicima, mrziteljima Srbije ne izaziva ni trunku revolta koliko izazovu dva voditelja autorske emisijie.

Koji, neoprostivo u Srbiji, imaju svoje mišljenje i ne skrivaju ga.

Koji, čak i po cenu svojih karijera, ne ćute.

Koji i kada pogreše, umeju da kažu IZVINITE.

Ali, bogami, umeju i da opsuju. Naravno, našim nežnim ušima, to izaziva neugodan osećaj. Naviknuti na recitale narodnih poslanika i izlive ljubavi koje pokazuju prema političkim neistomišljenicima, naše uši nisu naviknute na taj rečnik.

Kao što ću uvek braniti svačije pravo da kaže šta misli, tako ću i ovog puta podržati ovaj dvojac.

A kome je forma emisije previše gruba ili vređa osećanja, tu je njegovo veličanstvo, DALJINSKI UPRAVLJAČ !