Isključeni član SPS za Direktno: Za ovakvu Srbiju se nisam borio!

Izvor: Direktno.rs Autor: Marko Marjanović

Uvek ću biti uz narod, a ne za Srbiju u kojoj premijer Ana Brnabić i njen „šef“ Aleksandar Vučić služe samo svojim interesima. Ne interesuje ih sudbina građana. Isteruje policiju, hamere i konjicu na goloruke ljude – kaže za Direktno.rs Miroslav Višnjić, srpski heroj sa Košara, patriota i osvajač brojnih medalja na sportskim takmičenjima u borilačkim sportovima, koji je isključen iz SPS zato što je učestvovao na protestima protiv režima.

Naravno, odmah je na Višnjića krenula i hajka režimskih tabloiida. Povod napada – podrška koju je pružio demonstrantima koji su izražavali nezadovoljstvo protiv autoritarne vlasti.

– Nisam mogao da gledam kako policija tuče gladan narod i omladinu, predstavljajući ih kao huligane i kriminalce. Pa, narod nije izašao na ulice jer mu je lepo, već od muke. Izašao je jer mu je dosta torture i vređanja inteligencije. Očigledno je da im je stalo da nas zaplaše, da ne mislimo svojom glavom. Sa ponosom ističem da sam Srbin i da ću uvek stajati uz svoj narod. Stajao sam na braniku otažbine dok su se pojedinci useljavali u nove stanove, otvarali svoje firme, bogatili se na račun naroda. Ne plašim se ove medijske hajke, to je njihov manir – kaže Višnjić za Direktno.rs. 

Mirolav Višnjić je bio učesnik bitke na Košarama FOTO: Privatna arhiva

Naš sagovornik je bio učesnik bitke na Košarama.

– Mene, kao nekadašnjeg ratnika a sada sportiste ne mogu i neće uplašiti. Patriota sam bio i ostao. Bili smo dobri kao „topovsko meso“ za vreme ratnih dejstava na Košarama. Učestvovao sam u tim borbama gde je poginulo devet mojih najboljih prijatelja iz jedinice. Iz poštovanja prema njima voleo bih da objavite i njihova imena. Kapetan Košanin, potporučnik Đurić, vodnik Komarica, stariji vodnik Tepavac, Radiša Ilić. Da su danas živi, siguran sam da bi i oni podržali srpski narod koji je izašao na ulice. 

Višnjić ističe da se oni „nisu borili za ovakvu Srbiju“.

– Srbiju u kojoj premijer Ana Brnabić i njen „šef“ Aleksandar Vučić služe samo svojim interesima. Ne interesuje ih sudbina naroda. Isteruje policiju, hamere i konjicu na goloruki narod. Odnos prema ratnim veteranima je ponižavajući, kao i materijalni položaj većeg dela stanovnika Srbije. Vode medijsku hajku protiv mene. Nazivaju me kriminalcem. Nikada u životu nisam hapšen, krivično gonjen. Ne plašim se. Borio sam protiv mnogobojnih neprijatelja, nisam ustuknuo. Neću ni pred njima. 

Odmah su na vrata Višnjićeve firme poslali Poresku inspekciju…

Dan posle medijske hajke, dodaje, režim je polao poresku inspekciju u Višnjićevu firmu koja je već godinu dana u stanju mirovanja.

– Bio sam pristalica socijalista verujući u socijalni program stranke. Uvideo sam da je sve to laž. Njih interesuje samo lični interes i bogaćenje. Dok smo mi ginuli i krvarili za otadžbinu, oni su iz udobnih fotelja upravljali našim životima kao figurama na šahovskoj tabli. 

Miroslav Višnjić zaključuje:

– Za razliku od njih, ja svoj obraz i čast imam i mogu samo da obećam: UVEK ĆU BITI UZ NAROD! A, ako ste hrabri, kao što pričate, čekam vas na parteru. U sportskoj borbi. Prihvatam borbu čak i pet na jednog – istakao je za Direktno Višnjić aludirajući na Vučićeve izjave da je spreman da uđe u (TV) duele „i sa pet opozicionara“ u isto vreme.

Duele na koje, naravno, predsednik nikada i nije izašao.