Ja, Šapić, čovek od reči.

Autor: Marko Marjanović

Velika prašina se digla oko budućeg saveza Šapićeve stranke i stranke Prvog među jednakima.

Napadi na ovog nekadašnjeg najboljeg sidraša i nisu baš fer.

Da vas podsetim. Ipak je on bio sidraš u vaterpolu. Onaj koga dave pod vodom i cepaju mu gaćice u želji da ga spreče da postigne gol.

Sada su mu te gaćice definitivno pocepane do kraja. I nekako mi se čini da je promašio na koju stranu da uputi loptu. Ovoga puta je postigao svoj prvi autogol u karijeri. Rekoh prvi? . Možda.

Animacija: Nepoznati autor

Sigurno se pitate kako je moguće da da nekadašnji šampion pristane da se „utopi“ u vodeću stranku. možda je pitanje komplikovano, ali je odgovor jednostavan.

Ko god ima „putera“ na glavi na volšeban način se priklanja vodećoj stranci na vlasti i putera više nema. Puj pike, ne važi. Za one sa slabijim pamćenjem neće mi biti teško da podsetim kako je AV došao na poziciju čoveka br 1. Najavom hapšenje Mlađana Dinkića, lopurde za koga je bilo čak i skrojeno zatvorsko odelo sa brojem 00001.

foto: Zatvorsko odelo za Mlađana Dinkića, printscreen

Ovako je Vučić govorio o Mlađanu Dinkiću dok je sedeo u opozicionim klupama:

G. Dinkiću, pogledajte se u ogledalo, pa, u odnosu na Vas, Hitler je Monaliza, kakav ste Vi fašista i čime se Vi bavite – 10. maj 2004. godine.

– Najgore ste lopuže na kugli zemaljskoj, koje su se ikada igde pojavile – 18. februar 2005.

– Doneli smo danas da vam pokažemo dres (robijaško odelo) koji će Mlađan Dinkić da nosi. Poklanjam ga gospodinu ministru – 8. jun 2006.

Međutim, ovo nije bila prepreka Vučiću, da 2012. godine, sklopi koalicioni dogovor baš sa Mlađanom Dinkićem i postavi ga opet u ministarsku fotelju. No, kada je video da mu Dinkić kvari rejting, Vučić ga je postavio u Komitet Vlade za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

Tužilaštvo za organizovani kriminal je 2016. godine, donelo odluku o obustavi istrage protiv Dinkića, optuženog za zloupotrebe službenog položaja u doba dok je bio guverner NBS.

Naveo sam ovaj primer kao ilustraciju zašto je gdin Šapić idealan čovek za visoku poziciju u SNS, u gradu ili možda čak za ambasadora u Nambiji.

Gospodin može da istrpi uvrede i optužbe na svoj račun, malo pljucne u šake i „opere“ svoj obraz i zaboravi na zadatu reč.

Ako ste i to zaboravili, ništa zato….eto mene opet.

Siniša Mali

Dr Siniša Mali, budući kolega sa pomenutim Šapićem. lako će se sporazumeti. Zaboga, obojica imaju doktorate. Razumeće se, onako kao dva prava intelektualca. Siguran sam da mogu čak da napišu i zajednički doktorat. npr, na temu copy pasty. Ili, kako najbrže prepisati tuđi rad. Sjajno štivo za nove naraštaje koji pristižu u SNS.

A ove teške reči i optužbe….Ma Aco, ja sam se to šalio!

Foto: Printscreen

Ups. Ne znam kako mi izlete ova naslovnica, Sumnjivo izdavanje građevinskih dozvola! Nemoguće. Sigurno je hteo da sagradi bazen za decu da vežbaju vaterpolo. O ne, ti grozni režimski tabloidi za milost ne znaju. Nije u pitanju izgradnja bazena, već nelegalna gradnja u opštini Novi Beograd.

Ujna uhapšena? Ajoojj, mora da je greška.

foto: Printscreen povučene naslovne strane

Ja mislim da gospodin Šapić apsolutno zadovoljava sve kriterijume za obavljanje neke od ovih funkcija.

Ma ne jedne, sve četiri funkcije bi mogao obavljati istorvremeno. Ipak čovek ima doktorat, a bogami i pliva kao ajkula. Ovoga puta u političkim vodama.

Kako bre sad i na ovo da nabasam??? Pobogu, siguran sam da Šapič drži do sebe i zadate reči.

Dobro, ne drži do sebe, ajde, ne drži ni do svoje reči. ali ima nešto za šta se grozničavo drži.

Svoje političke pozicije. I nema nameru da je prepusti nekom drugom. Pogotovu ne poltronima kao što su ljudi koji okružuju Predsednika. Žilav je i ovaj Aca. Izboriće se za dobro mesto u ovom timu.

Voleo bih da budućem kandidatu za ne znam šta prenesem poruku jednog njegovog saigrača, vrhunskog sportiste i čoveka. Možda će se i setiti ko je to. A možda će se praviti i da se ne poznaju.

Danilo Dača Ikodinović:

Kad postoji rupa u zakonu i političar je koristi, umesto da obavesti nadležne organe da istu “zakrpe”, da ne bude više zloupotreba, za tog političara ima naziv. Koji to beše naziv?

Ne bi bilo zgorega da zapamti i reči Vuka Jeremića:

„Vaši politički stavovi su bili uvek isti – uvek ste imali pasioniranu atrakciju prema vlasti i autokratskom upravljanju“.

„Ja garantujem da će nad vama lično biti sproveden revanšizam, vi ćete biti predmet zakona o lustraciji, koji će imati odredbu po kojoj će onima koji su obavljali visoke funkcije, a kupili su diplomu ili prepisali doktorat, biti zabranjeno bavljenje politikom. Vi ste s te strane gotovi. Garantujem vam da nećete moći da se bavite politikom, jer ste prepisali doktorat“,

Samo se jedno plašim. Da mu u tom političkom bazenu njegovi saigrači ne pocepaju gaćice i da onda bude prinuđen da traži pomoć u vidu nekog peškirića.

Da prekrije svu svoju sramotu. I lagarije, muljanja i falsifikate. Ali ne verujem da će biti nekog da mu takav peškir pruži.