Jeremić: Neću biti kandidat za poslanika

Izvor: Direktno.rs

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da neće biti kandidat za narodnog poslanika na parlamentarnoj listi ispred koalicije Ujedinjena Srbija za predstojeće aprilske izbore i dodao da će većeras u Beogradu biti potpisan koalicioni sporazum sa ostalim članicama te koalicije.

Vuk Jeremić

– Možemo to nazvati „Sretenjski koalicioni sporazum“. Nismo zvanično odlučili da ga tako nazovemo, ali biće potpisan na Sretenje i ja ću na njega staviti potpis u ime Narodne stranke – rekao je Jeremić u Kragujevcu, prenela je ta stranka.

On je dodao da će sutra širom Srbije početi skupljanje potpisa podrške građana toj listi, za koju je istakao da „garantuje promene u Srbiji, daje nadu i bez sumnje nosi najveću snagu sa najjačim imenima ljudi koji svojim imenom i biografijom garantuju da će Srbija u budućnosti biti normalna i demokratska država“.

Ocenio je i da bi Dan državnosti trebalo da odlikuje sabornost celog naroda, ali da je Srbija danas „nažalost duboko podeljena“.

– Zavađeni smo i ogorčeni, napadamo jedni druge i tražimo krivca – u sebi i drugima, u regionu i svetu, ali danas nije dan kad bi trebalo da prstom upiremo u političke neistomišljenike i ružno govorimo o bilo kome. Danas je dan kada je potrebno podsetiti se na svetlu istoriju i tradiciju našeg naroda i na naše pretke koji su u težim okolnostima nastavili da hrabro i snažno nose barjak svoje zemlje i naroda – rekao je Jeremić.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Kragujevac Predrag Delić, koji će biti na listi kandidata za poslanike, rekao je da je u Kragujevcu donet ustav moderne Srbije, ali da je taj grad danas zapušten i ne zauzima mesto koje mu pripada.

– Naš cilj je da Kragujevcu vratimo sjaj i ono što mu pripada, kako istorijski tako i geografski. Mi ćemo 3. aprila izazvati politički zemljotres koji će označiti početak velikih promena u Srbiji i početak kraja ove vlasti – naveo je Delić.