Jeremić: Vlast nema većinu, jedinstvo opozicije neophodno za pobedu

Izvor: Narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da su rezultati referenduma o promenama Ustava Srbije pokazali da je situacija sazrela i da „režim više nema većinu“, a da je za opoziciju najvažnija pouka da mora ostati jedinstvena i da je neophodna efikasna kontrola svih biračkih mesta kako bi se sprečila krađa glasova.

Foto: Vuk Jeremić

„Jučerašnji referendum je prošao isključivo zato što se u unutrašnjosti Srbije kralo i šakom i kapom kako bi se nadoknadio gubitak glasova u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i drugim velikim gradovima, gde je režim izgubio. Mogli su da prebroje listiće za manje od pola sata, jer je to najjednostavnije glasanje – samo ’da’ i ’ne’, a većali su šta im činiti puna dva sata“, rekao je Jeremić u Aranđelovcu, gde je osnovan opštinski odbor Narodne stranke.

„Predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić rezultate je saopštio iz centrale svoje stranke, što je potpuno nenormalno, a to je učinio jer su tamo računali kako da krađom nadoknade gubitak glasova u velikim gradovima. Siguran sam da je zanet tim poslom smeo s uma da je izašao pred kamere u sedištu SNS-a“, dodao je Jeremić.

Foto: Aleksandar vučić, printscreen

Jeremić je istakao da je jedinstvo opozicije uslov za pobedu i najčvršća garancija za uspeh na izborima zakazanim za 3. april.

„Složile su se sve okolnosti da dođe do promena, a jedini koji to mogu da spreče smo mi – ako samo sebi napravimo štetu. Važno je da svi koji žele promene 3. aprila dišu kao jedan i rade kao jedan. Svi moramo biti zajedno. Jedinstvo iznad svega i ispred svega, iznad partijskih interesa i ličnih animoziteta. Niko ne sme da ’proda’“, rekao je Jeremić.

„Na nama je istorijska odgovornost da Vučićevom režimu ne dozvolimo da uđe u drugu deceniju brutalnog unakažavanja Srbije, a to možemo učiniti samo ako budemo jedinstveni u nastupu, kadri i odlučni da odbranimo glasove i volju naroda. Tamo gde budemo imali kontrolu, tamo će režim ostati u manjini, jer neće moći da krade“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da će „pobeda biti izvesnija u mestima u kojima će opozicija nastupiti u manje kolona“.

Predsednik Narodne stranke je rekao da će se presudna bitka voditi u Beogradu i da „samo jedna matematika može da spreči pad SNS-a u glavnom gradu – a to je da režim opoziciju dovoljno uspešno podeli tako da jedan broj opozicionih aktera ostane ispod cenzusa“.

„Ako u Beogradu nastupimo zajedno, režim tu ne može da pobedi, nema te sile niti matematike koja može da im sačuva prestonicu. Kada budu shvatili da gube, pokušaće da kradu šakom i kapom, ali ako budemo spremni da branimo izbornu volju naroda, garantujem da režim pada u glavnom gradu“, rekao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da je referendum pokazao da je „režim ranjen i da i te kako može da izgubi izbore“.

„Na referendumu su izgubili u najvećim gradovima i to nisu bili glasovi samo protiv promena Ustava, nego i protiv vlasti Vučića i SNS-a“, rekao je Aleksić.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Aranđelovac izabran je diplomirani inženjer građevinarstva Dejan Jovanović.

Jovanović je rekao da su pred Narodnom strankom u Aranđelovcu i celoj Srbiji veliki izazovi.

„U aprilu ćemo imati šansu da srušimo SNS. Naši sugrađani se više ne plaše i spremni smo za tešku borbu i pobedu“, zaključio je Jovanović.