Kaubojsko ponašanje predsednika opštine Stara Pazova !

Autor: Marko Marjanović

Sednica skupštine opštine Stara Pazova je bila sazvana povodom problema koji građani Golubinaca imaju zbog zatvaranja za saobraćaj regionalnog puta koji to naselje spaja sa ostatkom opštine.

I pre samog početka sednice dogodio se prvi skandal.

Na molbu odbornika Grupe građana „Izbor za našu opštinu“ Branislava Uzelca, došao sam da izveštavam sa sednice kao novinar saradnik portala Direktno.rs i kao član NUNS-a.

Iako po zakonu svaki građanin, pa i novinar ima pravo da prisustvuje sednici, ova opština je uvela izuzetak. dozvoljeno je prisustvo samo uz akreditaciju!!!

I pored sve (ne) potrebne dokumentacije koju je redakcija ipak uredno poslaa na službeni mail opštine, odgovor nismo dobili.

Na samim vratima, lice koje nije imalo nikakvo službenu legitimaciju, grubo, uz povišen ton i pretećim glasmo me je udaljilo ne samo iz skupštinske sale, već i iz same skupštinske zgrade.

Na moje pitanje čemu zabrana ulaska iako sam potrebnu dokumentaciju prosledio i uredno se legitimisao, pomenuto lice me nije udostojilo odgovora, već me je uz pomoć radnika obezbeđenja izbacilo iz zgrade.

U razgovoru sa odbornikom Branislavom Uzelcom pokušao sam da saznam u čemu je problem.

Branislav Uzelac: Sami ste bili u prilici da vidite ponašaju prema građanima koji ne misle kao oni!

Foto: Branislav Uzelac, printscreen

U momentu kada sam se kretao od govornice do mesta na kome sedim, prilikom prolaska pored predsednika opštine, on mi se obratio pogrdnim psovkama na račun moje majke, dodavši tom prilikom da će me prebiti!


Bio sam zatečen njegovim postupkom i samo sam prošao do svog mesta, ali sam se ubrzo javio ponovo za reč i sa govornice ukazao na povredu poslovnika prema kome je zabranjeno vređanje i upotreba pogrdnih reči.

Prilikom ponovnog povratka sa govornice do mog mesta koje je u zadnjem delu sale, pomenuti gospodin mi se opet obratio u trenutku kad sam prolazio pored njega i ponovio istu psovku i dodao da ću sad stvarno dobiti batine!!!!!

U oba slučaja u njegovom okruženju bili su odbornici Srpske napredne stranke i Načelnik opštinske uprave koji su sigurno čuli te pretnje, ali i novinarska ekipa RTV Stara Pazova koja je tu da bi navodno izveštavala sa sednice.

Važan je i podatak da je na početku sednice obezbeđenje, koje do sada nismo imali na zasedanjima lokalnog parlamenta, zabranilo ulaz u salu drugim novinarima koji su uredno podneli potrebne zahteve za izveštavanje sa sednice. I vi kao novinar NUNS i saradnik portala Direktno.rs ste osetili to na svojoj koži.

Očigledno je da postoje podobni i nepodobni mediji, a sve u svrhu zataškavanju istine o radu ove bratije.

U samoj sali svakom odborniku koji je pokušao da snimi bilo koji deo sednice izricane su opomene i posle toga mere udaljenja sa sednice, iako su zasedanja javna.

Zabrana snimanja je kršenje ustavom zagarantovanih prava od strane predsednice skupštine opštine.


Ubrzo posle pretnji i uvreda koje su mi upućene napustio sam sednicu, a ispred sale se nalazilo nekoliko lica za koje znam da su skloni nasilju i bliski su ljudima koji vode opštinu. I oni su meni i mojim prijateljima dobacivali pogrdne reči. A ista lica su vređala i provocirala Vas kao redakciju nazivajući Vas pogrdnim imenima i stranim plaćenicima.

Odmah potom sam otišao u policiju da prijavim predsednika opštine za pretnje, pošto sam ih shvatio vema ozbiljno.

Policijcki službenici su korektno uradili svoj posao i zapisali imena svoh ljudi koji su potencijalni svedoci.


Napominjem da je Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova višestruko osuđivano lice, između ostalog i za nasilničko ponašanje i zbog toga ove pretnje shvatam dodatno ozbiljno.

Snimak celog intervjua, možete pogledati u linku ispod: