My name is Wolf. Little Wolf. Little Wolf Alek

Autor: Marko Marjanović

Kolumnu moram započeti ovom prepoznatljivom rečenicom iz serije kultnih filmova o James Bondu. Sigurno već znate predstavljanje najpoznatijeg špijuna na svetu: My name is Bond. James Bond.

Foto: Printscreen/YouTube/James Bond 007

Jedan, možda bolje reći najvažniji čovek države neodoljivo podseća na agenta koji sve može i za koga ne postoje prepreke.

I pored spoznaje da ga prate sve strane službe sveta, on hrabro, pa čak i prkosno se nosi sa svim izazovima.

Na samo sebi svojstven način i svojim vezama dolazi do spisa o prisluškivanju sebe. Jedini koji pažljivo pročita svaki dokument stranih obaveštajnih agencije. Stiže do stranice broj 70 koja je promakla svim agentima stranih služba bezbednosti.

Čovek koji se pojavljuje u medijima samo kada ga baš zamole da popuni prazninu u vremenskom prostoru koji besomučno koriste Đilas, Jeremić, Tepić, Aleksić ili Obradović. Čovek koji se ljubazno odazove Mariću ili Sarapi da im bude gost kada ih ispale ovi pomenuti strani plaćenici.

Ili da ostanemo na filmskom rečniku, strani agenti.

U maniru najiskusnijih agenata, marljivo skuplja dokaze protiv svih koji rade protiv interesa ove zemlje za koju se on nesebično žrtvuje.

Zarad dobrobiti svih nas, nezahvalnih građana on menja uloge gotovo svakog dana. Kao što i svaki pravi agent mora da ima više identiteta.

Danas prvi čovek države, sutra već najbolji stručnjak među lekarima. Tu je i da nacrta projekat autoputa ili da sruši brdo ako treba. Ništa mu nije teško. Da pokaže kako se spajaju ili pale sklopke, tu je. Da pripomogne savetom šnajderke u nekim od mnogobrojnih fabrika. Medicinskim radnicima da objasni kako se rukuje respiratorima. Što bi rekao naš narod, sposoban za sve.

Iako ponekad spolja izgleda umorno, to je samo da zavara protivnike. Da ih opusti. Što bi se reklo, da ih uspava.

I tada, u stilu najvećih agenata koji su se ikada pojavili na ekranima ili platnima širom sveta, diže se kao Feniks iz pepela.

Svojim špijunskim, tajnim, ali pre svega prijateljskim kanalima, nabavlja za građane sve što im je potrebno.

U ovom trenutku to je VAKCINA. Izjavio je, na našu veliku radost da je svojim autoritem i prijateljskim kanalima obezbedio dovoljan broj vakcina.

FOTO: Beta/Shutterstock

Kojih? Nije ni važno. Koja vam zapadne.

A po kojim cenama? Naravno, kao i usvakom filmu, znamo da ova informacija ima oznaku državne tajne.

Šta ko ima da pita za to?

Danas je lakše nabaviti nuklearnu bombu nego vakcinu!!!!

Ova informacija me je malo uplašila. Valjda nećemo i to da nabavljamo?

Možda nam i treba, ali nekako ne mogu da zamislim ministra odbrane Vulina sa prstom na tajnom prekidaču.

Malo me to plaši. Ne znam zbog čega.

Foto: Vulin Printscreen

Kao što je sve obavijeno velom tajne i zapletom kao u najboljim holivudskim trilerima, očekujemo i skorašnji rasplet nekih od silnih afera, i privođenje zločinaca pravdi. On to može.

Ali, avaj. Kao i u svakom filmu, borba protiv zla se tu ne završava.

Neumorni, pošteni agent Little Wolf moraće da nastavi sa razotkrivanjem najmračnijih tajni i zavera.

Uz prepoznatljiv pozdrav: Ajd’ zdravo!

U poverenju, mislim da je ovo neka šifra kojom daje signale svojim prijatejima, agentima.

Cilj ove kolumne nije da nekog omalovaži, uvredi ili optuži. Već da malo zabavi, oraspoloži ili možda čak i nasmeje buduće primioce vakcine dok čekaju u redu za istu.

再见!