Ne razumem kako da vas razumem

Izvor: Direktno.rs Autor: Marko Marjanović

Poštovana Premijerko, Predsednice vlade ili kako god. Imam tremu kako da Vam se se obratim. Nadam se da ovim pisanijem neću uvrediti LGBTQ populaciju, neku NVO organizaciju, ili neku organizaciju koja bavi ljudskim slobodama i pravima.

Danima pratim Vaše izjave u medijima povodom slučaja „dete“. Ćutao sam koliko god sam mogao. Ali, ne vredi. Svaki Vaš medijski nastup izaziva veoma specifične nagone kod običnog, apolitičnog sveta. Da ne pomislite nešto ružno, u pitanju je osećaj gađenja i vređanje inteligencije.

Ana Brnabić FOTO: Beta

Govorite o predsednikovom sinu, kao njegov advokat ili čak rod rođeni. Nemam ništa protiv. Čak to mogu da i opravdam i razumem. Pogotovu, Vašu izjavu da se borite da zaštitite svako dete u Srbiji. To je divno. Plemenito. Humano.

ALI, NE RAZUMEM, KAKO DA VAS RAZUMEM?

Pričate o „detetu“ od 23 godine. Kada, po Vama dete prestaje da bude dete i postaje čovek koji odgovara za svoje postupke?

Danilo Vučić u društvu sa Aleksandrom Vidojevićem FOTO: KRIK

Na pitanje novinara kako je moguće da predsednikov sin bude u društvu lica vrlo poznatim organima reda i gonjenja, Vaš odgovor je:

„Ne dirajte dete, vi napadate Aleksandra Vučića preko njegovog deteta“.

Gđo, kada po Vama, „dete“ prestaje da bude „dete“?

23 godine, u ekipi sa licima veoma blisko povezanim sa nekim kriminalnim gangom? Vredan momak koji radi za 550 evra u radnji. Ne znamo kojoj a i glupo je da je reklamiramo. Ili, beše ima vinariju, kako reče prvi čovek ružičaste televizije. Dete.

Pokazujem takođe zabrinutost za okruženje deteta. Na fotografiji vidimo da je u društvu Aleksandra Vidojevića. Ako ne znate, to je osoba koju organi gonjenja povezuju sa „kavačkim klanom“. Ali mislim da Vas to i ne interesuje baš mnogo. A trebalo bi. Jer, „dete“ je u pitanju!

Kažete, da brinete o svakom detetu u Srbiji. I to je zaista za svaku pohvalu. Ali jedna stvar mi nije jasna. Kako mi, „obični roditelji“ da kontrolišemo i brinemo o našoj deci, kada ni službe bezbednosti ne mogu da izvrše bezbedonosnu proveru lica koje sede u društu sina prvog čoveka Srbije. Pardon, sede u društvu „deteta“ zajedno gledavši fudbalsku utakmicu. Razumem Vašu brigu. Kao roditelj. Kao otac deteta od 21 godine. Ali moram da Vam dam savet, kao iskusniji roditelj. Moje „dete“ nikada ne sedi u društvu koja su poznata organima gonjenja, licima kojima imaju čudne, ratničke nadimke, ili su povezani sa nekim „klanom“.

I za razliku od „deteta“ koje Vi branite i čiji ste „advokat“, kako ste sami izjavili, moje „dete“ odgovara pred zakonom za svoje postupke. A ja, kao roditelj, odgovaram za njeno usmeravanje. Nadam se da sam Vam pomogao kao roditelj koji ima malo više iskustva.

FOTO: KRIK

„Dete“ koje tako zdušno branite nije viđeno prvi put u toj „specifičnoj“ ekipi. Niti u društvu već spomenutog. Beše to i onomad na SP u fudbalu. U Rusiji, ako me sećanje služi. Nisam baš neko ko redovno prati fudbal. Ali Vaš „šef“, kako ga zovete, sigurno zna o čemu Vam pišem. Taj mladi čovek, siguran sam da je i on „dete“ , je predmet sudskog postupka u vezi demoliranja noćnog kluba „Komitet“.

Ali, njemu ne mogu da zamerim. Popilo se, zapalo za oko neko lepo devojče….i desi se incident. Ali, tereti ga sud, bez milosti. Bez obzira što je i on „dete“. Kažu, „reketiranje“, poslovi obezbeđenja. Verovatno misle na neki Novakov meč . Siguran sam da Danilo čak i ne zna sa kim je bio u društvu. Dete. Šta zna dete?

Urednik Srpskog telegrafa, pretpostavljam dobro informisan, izjavljuje da je Danilo imao problem sa alkoholom. Na sreću, shvatih da više nema. I držim mu palčeve. Pobedio alkoholizam. Pobedio i kovid 19 virus. Žilav. Mlad. Dete.

Poštovana predsednice Vlade, premijerko, ovo ne pišem samo kao roditelj, pišem Vam i kao „dete“. Imam blizu 50 godina, živim sa roditeljima. Pomažemo se uzajamno. Za njih sam ja i dalje njihovo malo „dete“.

Molim samo ako je moguće da se njima obezbedi „dečiji dodatak“, jer živimo u istoj zajednici. Siguran sam da ćete razmotriti ovaj slučaj. Unapred Vam se zahvaljujem.

Za našu decu!