Pavlović: Vulin i Milić su odgovorni za ugrožavanje bezbednosti Beograđana

Autor: Marko Marjanović

Ubistva, atentati, podmetanje eksploziva, obračuni između navijačkih i narko klanova izazivaju mi jezu.

I strah.

Da, priznajem strah. Strah za sigurnost svoje dece, dece mojih prijatelja, pa i za nas same.

„Upucavanje“, snajperi, bombe….ne to nije opis rata u Ukrajini, to je opis dešavanja u Beogradu, ali i u drugim gradovima Srbije.

Foto: Milica Vučković

Zavijanje sirena, policijske trake, uviđaji….ne osećam se sigurno u sopstvenom gradu.

Da me ne shvatite pogrešno, hm, bivši ministar vojni, a sada policije….Ne uliva mi baš poverenje.

Foto. Aleksandar Vulin

Miloš Pavlović, advokat i član pravnog tima Narodne stranke i odbornik uSkupštini grada dao je svoje viđenje situacije bezbednosti u Beogradu:

Narodna stranka zahteva smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i načelnika beogradske policije Veselina Milića jer su

„direktno odgovorni za ugrožavanje bezbednosti Beograđana“ usled porasta broja kriminalnih obračuna u glavnom gradu u poslednjih mesec dana.

„Vulin i Milić su pokazali i dokazali nisu ni stručni niti sposobni da preduzmu zakonske mere kako bi građani bili bezbedni“, rekao je Pavlović.

Foto Veselin Milić

Pavlović je naveo da se prekjuče dogodilo ubistvo u Obrenovcu, a da se u februaru dogodio „obračun u kafeu ’Džef’“ u Obrenovcu, i dodao da je u pucnjavi u klubu „Stefan Braun“ u centru Beograda teško ranjen radnik obezbeđenja.

„Od 2012. godine, kada je Srpska napredna stranka preuzela rukovođenje bezbednosnim sektorom u Beogradu, dogodilo se više od 80 ubistava, kojih čak 18 u 2018. godini. Sudski epilog dobilo je znatno manje od 10 odsto od svih ubistava“, istakao je Pavlović.

Pavlović je dodao da je nezavisnost sudstva i javnih tužilaštava neophodan uslov za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala i smanjenje broja ubistava povezanih sa mafijaškim grupama.

Foto: Miloš Pavlović

„Poznato je da nema organizovanog kriminala bez sprege sa državom. U Srbiji danas nema borbe protiv mafije, jer sa mafijom sarađuju oni oni koji bi trebalo da vode tu borbu“, zaključio je Pavlović.