POBEDA! Deda Mihajlo ne ide u zatvor, spasili ga dobri ljudi

Izvor: Direktno

Marko Marjanović/Valentina Todorović

Zahvaljujući humanim ljudima iz Srbije i inostranstva koji su uplatili novac i pomogli kada je najteže, penzioner Mihajlo Nikolić (70) ipak neće otići u zatvor, a ostatak novca koji je za njega prikupljen biće prosleđen za lečenje dece!

Za pomoć Mihajlu kome je pretila zatvorska kazna bilo je neophodno 50.000, a prikupljeno je oko 100.000 dinara. Najveću donaciju od 30.000 dinara dao je jedan političar koji je tražio da ostane anoniman. Ostatak novca koji je prikupljen u ovu svrhu o strane dobrih ljudi, preko Fejsbuka i Tvitera, i naši ljudi iz inostranstva, biće uplaćen za pomoć lečenja bolesne dece.   

– Hvala od srca svim humanim i dobrim ljudima koji prikupili novac i pomogli mi da ne odem u zatvor – kaže za Direktno Mihajlo koji se zbog zdravstvenih problema i dalje ne oseća dobro i ne može da ustane iz kreveta.

– Lepe vesti: skupili smo dovoljno novca! Hvala od srca svima vama koji ste učestvovali u ovoj akciji spašavanja penzionera Mihajla od zatvora! Ukoliko bude viška para, skromni Mihajlo je obećao da će taj novac uplatiti nekom detetu. Dobrota i humanost pobeđuju! – obavestila je potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić. 

Poštanska štedionica u Vršcu FOTO: Privatna arhiva

Mihajlo je tokom policijskog časa u martu otišao do Poštanske štedionice u gradu kako bi podigao penziju i čekove, jer u Izbištu ne postoji ni banka ni pošta. Kada je otišao u štedionicu u Vršcu, prijavila ga je poštanska službenica zbog kršenja ograničenja i zabrane kretanja koja je bila na snazi.

Tada je bilo zabranjeno kretanje svima koji su stariji od 65 godina, a nakon poziva službenice, policija je odmah reagovala i na licu mesta Mihajlu napisala novčanu kaznu od 50.000 dinara. Mihajlo zbog teške novčane situacije i zdravstvenih problema nije imao novca da plati kaznu, a nakon isteka roka za plaćanje preinačena u zatvorsku kaznu od 50 dana.

Nakon akcije za pomoć Mihajlu i zahvaljujući svim humanim ljudima iz Srbije i inostranstva on će ostati na slobodi gde će moći da se leči u miru, a preostali novac otići će onima kojima kojima je on zaista najpotrebniji.

Humanost ipak pobeđuje!