Pobeda koja to nije

Izvor: Direktno.rs Autor: Marko Marjanović

Iako SNS na sva zvona, uz fanfare, zvuke truba, muziku, šatore i vatromet slavi ubedljivu pobedu svoje liste, mislim da su i sami svesni da ta pobeda i nije baš tako ubedljiva.

Mnogi se pitaju da li je BOJKOT uspeo. Moje mišljenje je da je i te kako uspeo. Dovoljno je bilo čuti, videti i osetiti paniku u njihovim štabovima. Pretnje ucenjenim radnicima. Crni džipovi, namrgođeni, nabildovani momci, koji proveravaju biračke spiskove i izlaznost.

Vučić je došao sam na izbore FOTO: Beta

Izmišljene „satelit“ stranke koje su se kandidovale uz njihovu pomoć koje nisu uspele ni da primirišu cenzusu od tri odsto. I taj spušteni cenzus koji je bio mamac, skoro nijedna stranka nije uspela da dostigne. Sve u cilju lažnog višestranačja. Izlaznost je najmanja otkada je u Srbiji uvedeno višestranačje – 48%. Mada, iako nemam konkretne dokaze za to, po ocenama stručnjaka realna izlaznost je bila 42%.

Zamislite samo da su ove strančice takođe prihvatile BOJKOT. Pa izlaznost bi bila jedva 35%. I, ako se pitate, BOJKOT je uspeo. Izbori u kojoj se unapred znao pobednik je izvojevana sa veoma malom gol-razlikom,  kako bi rekao naš legendarni fudbalski stručnjak Miljan Miljanić:

„Opozicijo, građani Srbije, ovo je aktivan rezultat“.

Posebno sam ponosan na Beograd, na tri najveće opštine. Savski venac 6.900 glasova. Na opštini koja broji 47.682 stanovnika, kako se navodi na sajtu beograd.rs. Ne znam da li je tačan ovaj broj, ali pretpostavljam da jeste, jer je u pitanju zvaničan sajt grada Beograda. To znači da je je na jednoj od najvećih gradskih opština glasalo 14,5%!!!!!

Stari grad. Vladajuća stranka osvojila je 7.029 glasova. Na opštini živi 45.523 stanovnika. Jedva 15,4 % glasova.

Vračar. Opština koja je uvek bila uvek opsesija svake stranke na ovim izborima je odlučila – 10.345 glasova za listu sa rednim brojem 1. Od 57.807 stanovnika. U procentima 18%.

Na nivou celog Beograda je izašlo najmanje ljudi. Samo 35%. Kada bi to pretvorili u brojke – izledalo bi ovako. Od 1.700.000 punoletnih birača, na birališta je izašlo svega 350.000 ljudi.

Najmanja izlaznost u Beogradu bila je na opštinama Savski venac, Stari grad i Vračar FOTO: ATA Images/Antonio Ahel

Ne mogu da grešim dušu, Goran Vesić, rušitelj Beograda je sigurno doprineo da Beograđani ostanu kod kuće i ne izađu na izbore. Valjda prestrašeni da ne upadnu u neki šaht ili ih ponese neka vodena stihija.

Da biste još bolje razumeli ove brojke, našom državom sada vlada veliki vođa i njegova svita voljom, ucenom ili pritiskom tek jedne trećine stanovnika Srbije. Iz navedenih brojki definitivno se može reći da je BOJKOT uspeo. BOJKOT nezadovoljnih građana. Bojkot protiv svih manipulacija, nameštenih tendera, bahatih političara, nerešenih ubistava, teške socijalne krize. Prezir vladajućih prema običnom narodu je gotovo opipljiv. Uvrede, proganjanja neistomišljenika koja se nisu dešavala ni u vreme Slobodana Miloševića.

Naslovna strana ugašenog dnevnog lista „Sport“

Opoziciji ovo treba da bude i podstrek i OPOMENA. Narod neće još dugo da trpi. Sve je manje straha, sve više je borba za golu egzistenciju i očuvanje zdravog razuma.

Gospodo, Vi koji sebe smatrate opozicijom. Vi ste na potezu. Narod očekuje radikalnije poteze i konkretnija rešenja. Nema se više vremena. Svakim danom koji propustite, desetine mladih nepovratno napušta ovu zemlju.

Izbegnite lične sujete ili neke sitne nesporazume.

Ujedinite se. Nađite novo, časno lice koje može biti lider i prestrojte se u jednu kolonu.

To su Vam ovim BOJKOTOM građani poručili.