Politički udar na Darka Mitrovića

Izvor: Direktno.rs Autor: Marko Marjanović

Osetio sam potrebu da ovim putem pružim podršku Darku Mitrovići i Marku Stepanoviću, novinarima, voditeljima emisije „Mentalno razgibavanje“. Za razliku od novinara režimskih medija koji pišu po diktatu svojih urednika i „ONOG KOJI SE ZA SVE PITA“, redakcija portala Direktno svojim saradnicima omogućava potpunu slobodu izražavanje. Ovom prilikom se svi novinari i urednici našeg portala solidarišu i pružaju apsolutnu podršku svojim kolegama.

Darko Mitrović i Marko Stepanović, autori i voditelji emisije „Mentalno razgibavanje“ FOTO: Printscreen

Povod za provlačenje Dareta kroz „toplog zeca“ je jedan tvit koji je objavio na svom tviter nalogu. Naglašavam SVOM, ne na nalogu Nova S.

Nakon ovog tvita, počeli su da se nižu uvrede za uvredom. Pretnje sa raznih tviter naloga, uglavnom „junaka“ koji ne smeju da potpišu svojim imenom i prezimenom. I kao po direktivi, krenuli su u juriš.

Tvit Darka Mitrovića FOTO: Printscreen

Da ne zaboravim, pominjanja pokojne supruge, pretnje detetu.

Psovke i pretnje se podrazumevaju.

Jedva dočekavši urednici tabloida su krenuli sa crtanjem mete na čelu ovog voditelja.

Ovo što sam vam pokazao je samo jedan deo uvreda i etiketiranja. Svako ko je bar jedanput pogledao emisiju, zna da su ovo gnusne laži i podmetačine. Pa, nebrojeno puta su dali podršku lekarima, sestrama. Žalili za svakom žrtvom koja je preminula od COVID-19.

Prorežimski mediji su krenuli u juriš na Darka Mitrovića FOTO: Printscreen

Rekao bih da je nešto drugo u pitanju.

Zabrana sopstvenog mišljenja.

Zabrana slobode izražavanja.

Zabrana svake kritike ove vlasti!

Da li vas ovakav način pisanja podseća na neke nemile događaje?

Ne znam zašto, setih se pokojne Dade Vujasinović, Milana Pantića, Slavka Ćuruvije… Scenario dobro poznat.

Mnogi su komentarisali Daretov rečnik. Pitam se samo da li su ti ljudi ikada doživeli takav pritisak. Iz Dareta ne progovara strah, iz njega kulja hrabrosta, prkos, ponekad i inat. Strah je njemu nepoznata reč.

Razni anonimni „heroji“ našli su za pravo da pljuju sve što je ovaj novinar godina radio. Uz pomoć svog kolege i prijatelja, Mareta.

Ono što je mene zaprepastilo je apsolutni izostanak podrške kolega novinara. Podsetio bih i samo na bezrezervnu podršku koji ovaj dvojac pruža kolegama iz svog esnafa. Poziva na solidarnost, akcija prikupljanja pomoći za lečenje dece za koju nema novca u budžetu EKONOMSKOG TIGRA.

Kao da je pušten niz vodu.

Znam da se njih dvojica ne plaše i da ovo nije prvi put da dobijaju pretnje.

Ali, u ovim uslovima gde neistomišljenike vladajuće kaste proglašavaju za izdajnike, državne neprijatelje, ovo je jako opasno.

Tim pre, kolege koje se bave istim ili sličnim poslom zaista bi trebalo da puste svoj glas. Da stanu uz Dareta, kao što i on hrabro stoji uz njih. I iza svojih reči.

Voleo bih da podsetim sve kolege i „kolege“ iz medija na stihove jedne, mnogo puta obrađivane pesme. Danas, izuzetno aktuelne:

Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio komunista.
Zatim su došli po Jevreje,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio Jevrejin.
Zatim su došli po sindikalce,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio sindikalac.
Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio jer sam bio protestant.
Zatim su došli po mene,
ali tada više nikoga nije bilo da se pobuni.