Pomozite čoveku, ako boga znate

Izvor: Direktno.rs Autor: Marko Marjanović

Posle subotnjeg obraćanja predsednika putem medija, ne mogu da se ne zapitam: Čime građani Srbije zaslužuju da im se tim tonom i tim rečnikom obraća prvi čovek države? Da li moramo da se zabrinemo za zdravlje predsednika? Ko vodi računa o zdravstvenom stanju predsednika? Da li su građani Srbije krivi što je predsednika opet napravio pogrešnu procenu? Opet podržao pogrešnog kandidata za predsednika jedne od najmoćnijih sila na svetu. Dao dva miliona dolara našeg novca! Jer je pametan!

Marko Marjanović FOTO: Privatna arhiva

Takav rečnik na nacionalnoj frekvenciji koju gledaju i mladi ne izgleda baš najsjajnije. Mrsko mi je čak i da ponavljam. Mislim da je vreme da predsednik promeni svoju savetnicu za medije. Ili ekipu lekara koji vode računa o njegovom zdravlju.

Možda bi neka komisija mogla da razmatra i mogućnost da se uz neki orden predsednik povuče sa najvažnije pozicije u državi. Makar mu svi mi napravili slet na omiljenom mu stadionu.

Između ostalog izdvojio bih deo koji je njegov omiljeni urednik izdvojio za naslovnicu: ŠTA ČEKATE VIŠE, URADITE TO! Vučić poslao jasnu poruku hejterima: UBIJTE ME VEĆ JEDNOM, MALI MIŠEVI!

Naslovnica Informera, Printscreen

Za ovako nešto mislim da nam je potrebno neko objašnjenje. Ko to želi da ubije predsednika? Ko su mali miševi? Šta rade službe zadužene za bezbednost predsednika? Ovo je ozbiljna pretnja. I to ko zna koja po redu. Takve pretnje ne smeju ostati neistražene i neprocesuirane.

Da li će najzad biti podignuti optužnica protiv navodnih izdajnika, tajkuna, mrzitelja Srbije, Đilasa, Jeremića, Šolaka i zašto ne?

Kad smo kod tajkuna i hapšenja, iskoristio bih priliku da čestitam još jedan uspešni poslovni potez biznismena Miškovića. Za neupućene, to je onaj tajkun čije je hapšenje i oduzimanje imovine najavljivao predsednik kao glavni adut da u svojoj predsedničkoj kampanji. Valjda je iskoristio poslednje dane na slobodi da kupi Sava centar.

Printscreen

Kao i Mlađino. Ali ne Mlađe Đorđevića, već Mlađana Dinkića, nekadašnjeg guvernera NBS. Znate, onoga za koga je bilo rezervisano odelo broj 0001. Zatvorsko. Valjda ćemo dočekati neki sudski spor ili makar pojavljivanje predsednika na sudu i čuti dokaze protiv žutog tajkuna Đilasa. Danas izgleda da nije imao vremena. U stvari, ako smem da primetim predsednik nikad nema vremena za Đilasa. Ni na sudu, ni na TV duelu.

Iako mali miševi hoće na TV duel, izgleda da hrabri mačor ipak nema dovoljno hrabrosti. Ili možda postoji opasnost od atentata u samom studiju na nekoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom?

FOTO: Privatna arhiva

Da se podsetimo i na deo gde se predsednik obraća kameri, te stičem utisak da spočitava svima nama da slavimo i radujemo se pobedi Bajdena u predsedničkoj trci protiv njegovog prijatelja Trampa. Trampa koga je video jednom ili dva puta na minut.

Dok je sa pomenutim Bajdenom gradio prijateljske odnose i video se više puta nego iko od bivših predsednika. Onda pak nas podseti da nas je taj Bajden bombardovao u vereme NATO agresije.

Negde pročitah da je još jedan NATO zlikovac bio savetnik Vlade na čijem je čelu ACA SRBIN, kako ga od milošte zove novi srpski ambasador u SAD – Marko Đurić.

Institut Tonija Blera je raspisao konkurs za dva nova radna mesta u BEOGRADU:

1) Savetnik za visoko-prioritetne projekte Vlade.

2) Savetnik za komunikacije visokih zvaničnika.

Naravno, zločinac je bio plaćen novcem iz budžeta bombardovanih i preživelih građana Srbije. 

Na sreću te nam nije spomenuo i onog Šredera? Ups. Zaboravih. Podseti me kolega.

I taj zločinac je bio. Beše to baš na godišnjicu bombardovanja. Dobro, sigurno da kao tadašnji predsednik Vlade nije mogao da odbije zvaničnu posetu.

O ne, opet ovaj kolega. Kaže mi da bejaše to na predizbornom skupu Aleksandra Vučića u Kombank areni.

„Zločinac“ Gerhard Šreder na mitingu Aleksandra Vučića, FOTO: Privatna arhiva

Kad pogledam nekako neutralno, ili je ovo neki plan predsednikov da se okruži neprijateljima i jednim udarcem ih uništi, Ili savetnici ne rade baš dobro svoj posao.

Želim da verujem da službe za bezbednost predsednikovu ipak znaju šta rade.

Apelujem na humane ljudi koji brinu o zdravlju predsednika da vode računa o prvom među jednakima. Znam da je pametan, ali znam da u njemu i dalje ključa vrela, navijačka krv.

A to nije dobro za pritisak. SVIH NAS.