Ponoš na Kosovu i Metohiji (VIDEO)

Izvor: https://direktno.rs/

Kandidat za predsednika Srbije Zdravko Ponoš boravio je danas na Kosovu i Metohiji, i obišao crkve i manastire u Prištini i u Prizrenu.

Tom prilikom Zdravko Ponoš je izjavio:

– Kada bi se nacionalni identitet sastojao samo od reči onda bi u našem nacionalnom identitetu reč Kosovo bila najveći gradivni blok. Kosovo je za  mnoge ljude koji su ovde živeli, koji žive i živeće i nešto drugo – to je život pre svega. Moj profesionalni život započeo je na Kosovu pre trideset pet godina, to je bio početak moje vojničke karijere. Između ostalog, i ovde gde se danas nalazim u Prizrenu i u selima oko Prizrena – Restalica, Glogovac, Dragaš. Prizren je i danas lep grad kao što je i tada bio ali mu nešto nedostaje, nedostaje mu nešto toliko veliko, toliko očigledno, nedostaje mu srpski jezik na ulicama.Voleo bih da se to promeni, da to opet bude stari lepi Prizren sa srpskim jezikom i albanskim naravno na njegovim ulicama… – zaključio je Zdravko Ponoš.

Foto: Zdravko Ponoš

Podsetimo, upitan nedavno o rešavanju problema Kosova, Ponoš se izjasnio za opciju „odmrznutog mira“, protiveći se zamrznutom konfliktu i brzom rešenju, „jer će brzo rešenje biti kuso“.

– Svako ko je to pokušao brzo da reši, samo je stvari učinio gorim – ukazao je on i objasnio da „ne treba da probamo da nađemo konačno rešenje, već da tražimo dobra rešenja i da svako naredno bude sve bolje“.

– Pre svega, u interesu ljudi koji tamo žive i svih nas koji za to imamo interes, bez obzira da li je identitetski i istorijski, da li je racionalan, iracionalan ili ekonomski – rekao je Ponoš.