Pozdravite mi „srpsku majku“!!!

Autor: Vladimir Savić

Danima već mediji u Srbiji pišu o pretnjama advokata „srpske majke“ koji su upućeni produkciji serijala „Junaci doba zlog“ koji se bavi likom i delom spodoba i simbola 90-tih,  medju kojima se našla i srpska majka.

Srpska majka zaštitila je ime lik i delo, pa kako advokat njen navodi bude li emisija o njoj puštena  u koja se bavi majkom iz 90-tih, srpska majka će sve tužiti.

Foto; Svetlana Ražnatović, printscreen

Delimično „srpsku majku“ i razumem, jer bi mnogi danas poput nje da izbrišu i zaborave svoje rane radove iz ratnih 90-tih.

Od 100 muslimana za jednog srbina, preko Karlovca, Karlobaga, Ogulina i Virovitice do Drača i Tirane, ali to na žalost ne može. Neko je uvek tu da vas podseti. I dok su sela po Slavojini Baranji i drugim prostorima ex yuge gorela, dok su ljudi nevino stradali, dotle su drugi silovali, pljačkali, otimali, drugi su se bogatili i to uz pesmu kako dolikuje povezujući svoj kriminal sa srpskom vojnom istorijom .

“ Srpsku Slavu cuvaju, Srpske Zemlje braneArkanovi Tigrovi delije bez mane.“

Ne brani se Srbija u kafani, sine !

Nazdravi za Deliju dok za tebe gine. Arkanove Delije, to su hrabri momci. Velike i Tigrovi, Srpski Dobrovoljci…

Tako je slučaj i sa rahmetli mužem srpske majke.  Početkom 90-tih tada jedva punoletna srpska majka mali cvetak zanovetak čini svoje prve korake u kriminalnim krugovima i kriminalnoj eliti, pojavljujući se kao devojka Dejana Marjanovića Šabana u to vreme ne krunisanog kralja zvezdarskog klana koji je ubijen 18.10.1994 godine na Lionu isored svoje zgrade.

Srpska majka je Šabana veoma brzo zaboravila i baš te godine od tuge i bola i društvu svojih kolega odlazi u Erdut da održi koncert budućem mužu i njegovim Tigrovima. Pali žari, otimaj, švercuj, bela tehnika, gorivo, gradjevinski materijal i turbo folk za opuštanje i zabavu nakon odbrane srba i srpskih zemlja.

Foto; Vladimir Savić

A da su branili srbe i srpske zemlje jesu, toliko da su svakodnevno iz Erduta u Srbiju išli i dolazili šleperi različite robe i asortimana.

Sećaju se naši  beograđani onih hangara na obodima Beograda.

Jeftina bela tehnika, panasonic telefona sa sekretaricama, JVC video rekordera, malih kućnih aparata po bagatelnim cenama.

Tu, u Erdutu u bazi Tigrova, započela je ta ljubav, ljubav fatalna zbog koje srpska majka nije normalna.

To to  to je ta  kulminacija, sve su druge njena samo imitacija,koja je 1995 dovela do svadbe veka.

Foto: Svetlana i Željko Raznatović,venčanje, fb image

Srpska majka uz podršku muža u najavi postaje ikona i zaštitno lice turbofolka nesretnih 90-tih, a svoju ljubav prema svemu tome pokazuje i u svojim za to vreme veoma skupim spotovima u kojima se pojavljuje mali tigar, Rols Roys, pa sve do gostovanja u jednoj uživo emisiji na TV Pinku.

U toj emisiji se uključila gledateljka koja je na „srpskoj majci“ prepoznala dijamantsku ogrlicu svoje pokojne, ubijene sestre. Ubili su je, kako je tada gledateljka tvrdila paravojne formacije na čijem je čelu bio tadašnji muž Cvetlane Ražnatović.

Ceca se njime javno u medijima ponosila, pričala o njemu kao o modernom srpskom Obiliću junaku i heroju.

I jeste bio junak. Junak za nabavku bele tehnike, goriva i gradjevinskog materijala, generalni uvoznik iz Slavonije i Baranje za Srbiju preko granice bez carine, taksi i akciza.

Braneći Srbe i Srbiju u toku samog nesretnog, suludog i bespotrebnog rata „srpska majka“ i njen muž, otvaraju svoju benzijsku pumpu na samom ulasku u Erdut u sklopu svog centra za obuku mladih Obilića koji su dovodjeni iz kazneno popravnih zatvora Srbije.

Oni koji su pristajali da prihvatie ulogu srpskih Obilića, njima su kazne na koje su bili osudjeni bile značajno smanjivane ili bi bili oslobodjeni. !

Kako su mi sami svedoci tog zlog doba ovde u Erdutu posvedočili, pumpa Obilića i „srpske majke“ radila je kao free shop!!!!

Dok se gorivo se na ulicama širom Srbije kupovalo na balone i flaše, ovde u Erdutu, baš na ovom mestu, na ovoj ruševini nekadašnje pumpe, gorivo se kupovala na kanistere u galonima.

Foto: nekadašnja, sada srušena benziska stanica

Junak doba zlog Obilić je malo pucao, malo drpisao, malo švercovao, malo ubijao, malo tukao, malo maltretirao i vezivao sve one koji su bacali puške i bežali sa ratišta za stubove oko ove pumpe.

Za to vreme „srpska majka“ u društvu pokojnog Džeja i Olivera Mandića (skoro odlikovanim ordenom Miloša Obilića za hrabrost), tadašnjeg ponosnog pripadnika Tigrova, pevali su na sav glas, što bi rekla ona narodna „pesma nas je održala, njojzi hvala“.

Dok su majke sa svih strana u crno zavijane, dok su majke kukale, „srpska majka“ nasmejana i ponosna pevala je „eliti“ čijem prirodnom staništu uvek pripadala kao uostalom i dan danas pripada.

Prolazeći danas kroz Erdut, razgovarajući sa ljudima o „srpskoj majci“ gotovo uvek možete čuti i od srba i hrvata samo jedno;

„NE PONOVILO SE. DALEKO JOJ LEPA KUĆA I NJOJ I NJENOM OBILIĆU, JUNAKU DOBA ZLOG“.

Nažalost srpska majka i nakon smrti svog Obilića nastavila je starim putem. Druženje i sponzorisanje od strane zsmunskog klana preko milionskih  muljaža u svom fudbalskom klubu Obilić. Danas je simbol i zaštitno lice režima AV-a, Palme i svog zemljaka iz Žitoradje, Ivice Dačića.

Bezgrešna i za ponos je biografija srpske majke. Toliko da mora u nadležnim rezimskim institucijama zaštiti svoj lik delo.

Nije lako kad Vas neko stalno podseća na ono ko ste bili šta se radili !

Zato tuži, „srpska majko“ sve i svakog! Imaš zaista dobre razloga da svima koji te podsete na rane radove, usta zapušiš tužbom.

Ti si ponos i dika, pravi predstavnik ovoga režima.

 • 11. jula 2021. at 09:45
  Permalink

  Sram je bilo, bilo bi pristojno bar da ćuti pevaljka.. a zaboravili ste i Binića dečka.. i sada polupismena i usmena seljančica traži da se ne priča kako je branio i odbranio Obilić naš jadni narod, tako što im je prodavao gorivo i cigare za crvena krvna zrnca.. sram je bilo

  Odgovori
 • 11. jula 2021. at 13:05
  Permalink

  Ta zena je mnogo vise od sramote za srpski narod. Dno dna. Njenog nesrecnog pevanja se nisam ni dotakla. Toliko o LIKU i DELU.

  Odgovori
 • 11. jula 2021. at 16:02
  Permalink

  Nije pevaljke Srpska majka.
  Srpska majka je majka koja je dala svog sina za slobodu Srbije.
  Šta pevaljke muti sa vlastima u Srbiji to neće proći!

  Odgovori
 • 12. jula 2021. at 16:51
  Permalink

  Super smo narod. Najgledanija video-kaseta ’80-tih je venčanje Brene i Bobe, a ’90-tih venčanje Cece i Arkana. Drugo mesto zauzima oda kriminalu „Vidimo se u čitulji“. Dno dna.

  Odgovori
 • 13. jula 2021. at 13:00
  Permalink

  Cecana cecana ko te nezna skupo bi te platio……eeee a kako si sa Pelevicem i palmom izmenila testament preko noći,i pokrala 50 milona iz sefa,,,,cecana cecana

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.