Pravda za našeg predsednika!

Izvor: Direktno.rs Autor: Marko Marjanović

Ovih dana predsednik svih građana Srbije izgleda da je na meti stranih plaćenika, možda čak i meta od strane nekih susednih nam država. Da vas podsetim, nakon izuzetno neprijatnog dočeka predsednika od strane komšijskog, bratskog nam naroda Crne Gore, mislim da je potrebno da uputimo protestnu notu. Episkopski savet i sveštenstvo nije mu dozvolilo da govori na sahrani velikog Amfilohija.

Kao da nije ni bio. Svi smo očekivali jedan od njegovih dirljivih govora, te je i vlasnik jedne privatne televizije podigao svoje mnogobrojne dronove u vazduh. Da možemo videti iz svakog lika tugu i čuti mudru reč predsednika.

Izgleda da u susednoj državi i nisu baš blagonakloni prema Predsedniku. Ili se možda sećaju srpskih tabloida pod dirigentskom palicom vladajuće stranke.

Neki od naslova tabloida bili su sledeći:

Milo i Amfilohije zabranjuju Vučića u Crnoj Gori. Maske su pale!

Amfilohijev premijer se odriče Kosova!

Mnoge redakcije su prilično oštro reagovale i na sam odlazaka predsednika na sahranu.

– Preko svojih beogradskih medija čiji je Vučić glavni urednik, nastao je linč i satanizacija Amfilohija Radovića, iskrenog borca za srpstvo, sinhronizovano pljuvanje i vređanje slično onom kroz koje prolaze politički neistomišljenici Vučića u Srbiji. Kulminacija licemerja jeste oplakivanje Amfilohija, koji je preminuo u 83. godini. Toliko o dobrim namerama, i svemu onome po čemu je prepoznatljiva srpska vlast.

Tvitovi budućeg ambasadora u SAD, Marka Đurića, nisu baš bili dobar primer gajenja dobrosusedskih odnosa.

Licemerstvo: Tvitovi Marka Đurića

U poslednje vreme kao da mu ništa ne polazi za rukom na spoljnom planu:
Obeležavanje 100 godina od zavšetka Prvog svetskog rata, predsednik je posmatrao sa tribine dok se predsednik nepriznate države Kosovo Hašim Tači nalazio u drugom redu iza predsednika Makrona, Putina, Trampa i nemačke kancelarke Merkel.

Iza Hašima Tačija zvanog ZMIJA!

Kad smo već kod zmija, u kakvom maleru je predsednik, ne mogu da ne primetim da na otvaranju novog šoping mola u nekadašnjoj Savamali, ni manje ni više bio je PACOV!

Pacovi šetaju Beogradom na vodi

Kako da normalan građanin ne pomisli da je ovog pacova namerno ubacio Dragan Đilas.

Aleksandar Vučić

Falio je je samo da se nađe neka zmija i narkoman i da bude sve kao što je nekada i bilo, kako je govorio predsednik.

Nije mi jasno kako neko ima srca ovo da radi našem najvećem neimaru, arhitekti, graditelju, dobrotvoru. Čoveku koji sa protokolarne, predsedničke funkcije obavlja sve što njegovi nesposobni ministri nisu u stanju da urade.

Pre nemilog boravka u Crnoj Gori, još jedno nepoštovanje truda prvog čoveka Srbije. Sedenje na stoličici i potcenjivanje poklona, penkala koji je dobio lično od predsednika Trampa.

Vučić i Tramp

Ovo je samo deo nepravednih ataka na ličnost predsednika. I predlažem UNS-u da se svim medijima koji ovako izveštavaju zabrani rad u Srbiji. Želimo da živimo živimo u onakvoj Srbiji kakvu je vidi RTS, rijaliti televizija i tabloidi. Onako kako nam je predsednik opisuje. Ne kvarite nam nade i snove.

I još jedan apel istom udruženju. Nikako ne dozvoliti da novinar crnogorske televizije postavlja pitanja. Može, ali samo ako mu ih predsednik lično doturi.