Predsedniče, hvala Vam na času geografije

Autor: Marko Marjasnović

Predsedniče svih građana, sa oduševljenjem sam gledao još jedno, od toliko retkih gostovanja na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Iako sam bio siguran da će tema biti COVID-19, ovoga puta ste me prijatno iznenadili.

Foto: Aleksandar Vučić, printscreen

Mauricujus. Malo ostrvo u Indijskom okeanu. Malo možda površinski, ali veoma lepo, sadržajno.

Priroda netaknuta, izvorišta, vodopadi.

I šume, pluća ovog ostrva. Molim da to ne kažete zameniku gradonačelnika Vesiću.

Znate, da on baš i nije ljubitelj stabala i prirode. ili, ne daj Bože, da padne nekom na pamet od naših genijalnih investitora da i tamo reke gurnu u cevi i naprave mini hidroelektrane.

Ipak, bejah opet naivan. Kakve lepote Mauricijusa. Pa za njih ne zna čak ni voditeljka televizije gde ste gostovali. Dobro, pored Vas je zaista i teško pokazati bilo kakvo znanje.

Znam da ste jedan od hajboljih studenata prava, a sada i izuzetno uspešan student na Višoj trenerskoj školi, ali dozvolite mi da Vam predložim da otvorite i turističku agenciju.

Kao što savlađujete sve prepreke u školi a bogami i u politici, cenim da biste postali jedan od najboljih turističkih vodiča.

I to ne običan vodič, nikako, Već onako avanturistički vodič.

Vodič za blagom.

Potraga za Đilasovim ćupom zlata bila bi sjajna turistička atrakcija. Marinikino blago su verovatno srebrnjaci. Zna se ipak ko je glavni.

Onaj koga optužujete da je lopina, da je sve građane Srbije opljačkao i u crnio nas zavio.

Samo, postoji jedan problem. Problemčić.

Već godinama slušamo o tom tajkunu riđe kose i njegovim milionima.

No, dokaza nigde, hapšenja nema. Nadam se da će policija u istragama o pokušaja atentata na Vas imati daleko više uspeha.

I mali predlog, kada smo kod zanimljive geografije, ne bi bilo zgoreg da proverite gde su ćupovi sa milijardama koje je po Vašim rečima izneo jedan mlađahni momak. Ako ste zaboravili ko je, tu sam da pomognem. Mlađan Dinkić. Pominjali ste Kipar, ako se ne varam.

I neku čudnu uniformu za pomenutog gospodina.

Ovako ste govorili o Mlađanu Dinkiću dok je sedeo u opozicionim klupama:

– G. Dinkiću, pogledajte se u ogledalo, pa, u odnosu na Vas, Hitler je Monaliza, kakav ste Vi fašista i čime se Vi bavite – 10. maj 2004. godine.

– Najgore ste lopuže na kugli zemaljskoj, koje su se ikada igde pojavile – 18. februar 2005.

– Doneli smo danas da vam pokažemo dres (robijaško odelo) koji će Mlađan Dinkić da nosi. Poklanjam ga gospodinu ministru – 8. jun 2006.

Taman kada smo pomislili da ćemo Mlađu videti kako igra basket u Zabeli, iznanadili ste nas kao i nebrojano puta do sada.

2012. godine, sklopiste koalicioni dogovor baš sa Mlađanom Dinkićem i postavili ga opet u ministarsku fotelju. Ubrzo zatim postavljate ga u Komitet Vlade za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Postaje Vaš najbliži saradnik za poslove sa Vašim dobrim prijateljem, šeikom Mohamedom Bin Zajedom.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je 2016. godine, donelo odluku o obustavi istrage protiv Dinkića, optuženog za zloupotrebe službenog položaja u doba dok je bio guverner NBS.

Za nas koji nismo završili pravo, odluke su malo zbunjuće.

Nekako, sve vaše optužbe završise se Zaje.om

U nadi, da ovakvih Zaje.a neće više biti, želim Vam da ovu istragu dovedete do kraja.

I da vidimo, oprostite na rečniku:

Ko laže građane Srbije?