PREDSEDNIČE, KO (VAS) LAŽE?

Autor: Marko Marjanović

Dok čekamo snimke i vesti o kriminalnoj grupi koja je na naslovnim stranama svih medija, iskoristio bih priliku da se osvrnem na vest iz jednog režimskog tabloida. Zbog Vaše i naše bezbednosti i pre svega ZBOG ISTINE.

Naslovna, udarna vest glasi ovako:

DRŽAVA NAPADNUTA U JULU, DEO POLICIJE SA NAVIJAČIMA SPROVEO UDAR! Šta se stvarno DESILO NA PROTESTU, ovo je plan za rušenje Vučića !

U nevedenom tekstu jako detaljno se opisuju događaji sa julskih protesta ispred Skupštine. Izvor iz bezbedonosnih krugova, naravno neimenovan tvrdi da su ti protesti bili pokušaj rušenja predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića, ali ne samo od revoltiranog naroda, kako je u prvom trenutku predstavljeno.

U tome je učestvovao odmetnuti deo MUP-a, kako tvrdi isti izvor.

Foto: screnshot Direktno.rs

Kako sagovornik tvrdi protest je jeste krenuo spontano, ali je deo izgrednika koji je izazvao nasilje očigledno bio sa nekim u dosluhu!

Taj neko je bio iz odmetnutog dela MUP-a u sve u cilju namernog je izazivanja haosa većih razmera i upada u Skupštinu.

Bilo je i namernih kontraobaveštajnih propusta. U trenutku nasilničkog upada u Skupštinu na tom mestu bilo je samo 20 policajaca,a u momentu uapada u zgradu RTS-a , tek sedam policajaca. Sumnja se da na spregu i blisku saradnju huligana dobijali i nekoga visokopozicioniranog iz policije.

Poštovani Predsedniče svih građana Srbije sada bih Vas podsetio na neke informacije, lako proverljive u medijima.

Vladimir Savić, policajac koji je podneo ostavku i zamenik redsednika PZBS je dao svoje viđenje ovog nemilog događaja:

Foto: Vladimir Savić, privatna arhiva

“Ko je pomerio zaštitnu ogradu ispred Skupštine, koja je bila postavljena još prvog dana kada je Boško Obradović započeo štrajk gladju?!

Isti oni koji su je i postavili svesno i sa namerom, za ono što će se dogoditi. Za vreme štrajka glađu Boška Obradovića pored skupštinskog obezbeđenja bili su pripadnici svih službi iz MUP-a, plus 3. voda policijske brigade. Na sam dan kontramitinga učestvovali su i beogradski odred Žandarmerije, policijska brigada, JRM, UKP, BIA,Vojna policija…

Na snimku N1, dva muškarca i jedna žena iz skupštinskog obezbeđenja, pokušavaju da spreče ulazak demonstranata. Demonstranti ulaze u hol, razbijaju KD vrata, pojavljuju se dva odeljenja policijske brigade, interventne jedinice policije 92, potiskivanjem izbacuju demonstrante na stepenište. Narod se spontano okupio na ulici da izrazi nezadovoljstvo. Tampon zona između naroda i policije na stepeništu ispred Skupštine činili su NAVIJAČI.

Policija mirno stoji, bez provokacija. Navijači sa kraćim i dužim pauzama pokušavaju na silu da izazovu incidente sa policijom. Policija ne reaguje na više napada.

Navijačima prilaze agenti iz službe OPA, kao građani mešaju se sa njima, podižu tenziju. Policija baca prvih 5 suzavaca. Agenti iz OPA (odeljenje za posebne akcije MUP-a, posebno obučeni u nastavnom centru Makiš za takve akcije i izazivanje haosa) kao građani napadaju kolege. Policija pod maskama reaguje kao prema građanima, pod maskom i vizirima ni rođenog brata ne možes prepoznati. Nastaje haos.

Dva odeljenja policijske brigade svesno namerno žrtvovani su večeras ispred Skupštine sa odeljenjem Žandarmerije, ne dobijaju pomoć, što je van svakih pravila u takvim situacijama. Služba zloupotrebljava i PB i Žandarmeriju. Narod vrši pritisak.

Vuk Jeremić pokušava da se dođe do kordona policije ispred ulaza u Skupštinu, kako bi pokušao da smiri situaciju.

Agenti OPA koji su „glumili“obične građane ga šikaniraju i udaraju i namerno skandiraju,a građani prihvataju: NEĆEMO POLITIČARE.!

“Koliko god policija izbegavala sukobe, ta grupa na stepenicama je svesno i namerno izazivala incident i to se vidi. Dužan sam da kažem istinu, jer sam bivši policajac. Policiji je zbog svega toga pao mrak na oči, pa nije ni čudo što je došlo do prekoračenja ovlašćenja. Za ovo bi neko morao da odgovora, ali najpre treba utvrditi ko stoji iza svega. Vlast za sve pokušava da okrivi opoziciju, a ovo sa njom nema veze”, zaključuje Savić.

Ovu ozbiljnu analizu je policajac Savić objavio i na svom profilu i dao izjavu nekim nerežimskim medijima. Tada biva napadnut od Vaših najbližih saradnika.

Milosav Miličković, jedna od perjanica Vaše stranke. Državni sekretar MUP-a, daje u tom momentu potpuno suprotno viđenje situacije.

Foto: Milosav Milićković, printscreen

„Nova umobolna laž koju je Dragan Đilas danas plasirao preko svog danasoida da ministar Stefanović komanduje nekakvim navijačima i huliganima na protestu opozicije pokazuje da Đilasovo ludilo ozbiljno uzima maha.

Pošto i sam zna kolika je razmera ove laži, angažovao je opskurne likove. Jedan od njih je i Vladimir Savić. On i njemu slični izneli su skandalozne laži na račun ministra Stefanovića u nameri da prikriju divljanje Đilasovih hordi, lomljenje imovine građana i brutalne napade na policiju, kojima je cela Srbija svedočila prethodnih dana.“

Pa, Predsedniče, na Vama je da izvagate ko od ovih ljudi govori istinu.

Policajac Savić više ne obavlja tu funkciju, ali bi možda trebalo da se zapitate kome ste ukazali poverenje da čuva pre svega Vas, kao prvog čoveka Srbije, a onda i sve nas, obične male građane.

Znam da ste odličan šahista, te ću Vam se obratiti šahovskim rečnikom:

Možda je vreme da napravite rokadu, da niste kojim slučajem u pat poziciji ili je možda vreme da žrtvujete pojedine figure zarad bezbednosti kralja?

A nas piona, ako se setite, setite.