Predsednik Vučić i Dr Kon će odgovarati pred zakonom!

Autor: Marko Marjanović

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić rekao je danas da je zdravstveni sistem „pukao“ na više mesta i da se samo zalaganjem medicinskih radnika nije rasuo u paramparčad, a o njihovoj žrtvi govori i broj umrlih među zdravstvenim radnicima.

„Tužim predsednika Aleksandra Vučića za rušenje zdravstvenog sistema“ !

U organiziciji Skupštine slobodne Srbije i uz svesrdnu pomoć Branislava Gute Grubačkog u Sremskoj Mitrovici, pred oko dve stotine ljudi održan je skup na kome su govorili Dr Panić, dr Čedomir Čupić kao i pravni zastupnici dr Panića, advokati Miroslav Živković i Zoran Bogićević.

Naši lekari su se školovali da spasu živote građanima Srbije, a ne da daju svoje živote. pomešali ste vojsku i lekare, predsedniče!“

Više od 70 lekara je dalo svoj život u epidemiju i negde oko 40 sestara i tehničara. To je ono što trenutno znamo. I srce i duša nas bori za braćom, ali mnogo je opasnije što će građani Srbije ostati bez adekvatne zaštite. Onda kad ja to javno kažem, predsednik svih građana se usudi da izađe na RTS i da me optuži da ruši zdravstveni sistem.

Prema mojoj oceni tek ćemo saznati nove brojke o obolelim lekarima, je su mnoge kolege na lečenju.

Epidemiolog Predrag Kon je prevršio svaku meru svojom izjavom o načinu zaražavanja medicinskih radnika, i siguran sam da će zbog te izjave biti optužen za nečinjenje na osnovu dobijenih informacija.

Želim javno još jednom da pozovem sve građane Srbije da ne biraju vakcine, već da se vakcinišu onom koje ima, jer ni vakcina neće biti.

Plašim se da Srbija nema nikakav kapacitet da odlučuje koliko će vakcina dobiti, mi dobijamo ono što nam iz milosti daju, rekao je dr Panić.

Foto: Dr Čupič, dr Panić, Guta Grubački u društvu advokata Z.Bogičevića i M.Živkovića

Profesor Čedomir Čupić rekao je da dr Panić pripada jednom od tri sveta poziva.

Tri sveta poziva su lekarski, profesorski i sudijski, a sva tri u našem društvu su strašno ugrožena, ocenio je Čupić na tribini.

Panić nosi tu misiju, on je spojio dve moći – moć znanja i savesti.

Najopasniji su oni koji imaju mnogo znanja, a nimalo saveti savesti i morala

Imamo apsurdnu situaciju da su oni koji treba da nas brane u poziciji da ne mogu sebe da spasu.

Advokatskom timu koji se prihvatio tužbe želim da čestitam i poželim sreću u ovom procesu. Predsednik je građanin, kao i mi ostali, rekao je on.

Želim da verujem da će se situacija u zemlji normalizovati a da će dr Panić dobiti najveći orden!

Ne zato što to njemu treba, već da bude primer za sve ostale lekare, šta je njihova misija i uloga, rekao je Čupić.

U nastavku možete pogledati kompletan snimak današnjeg obraćanja svih učesnika:

Video: Marko Marjanović