Preporuke i saveti holističkog terapeuta: Obolelim od koronavirusa

Izvor: Direktno.rs Autor: Marko Marjanović

Preporuke i saveti holističkog terapeuta Dušana Košutića osobama zaraženim i obolelim od koronavirusa.

FOTO: Dušan Košutić privatna arhiva

Sta preporučujete za prevenciju i lečenje osoba zaraženim od koronavirusa?

U ovim vremenima pandemije i izolacije mozete puno učiniti sebi i unaprediti svoje zdravlje tako sto ćete primeniti neke moje metode  kao preventivu i kao ozbiljan odbrambeni mehanizam od virusa.

Generalno govoreći, većina bolesti su uzrokovane virusima. Holistički pristup zaštite od oboljenja i lečenja od virusa je vrlo jednostavan i pokazao se kao izuzetno efikasan.

Radi se o dva protokola.

Prvi da se sprovede režim ishrane koji ne pospešuje razvoj bakterije i virusa, a to znači ukidanje  mleka i mlečnih proizvoda, šećera  i svega što je slatko. Krvavo meso, krvavu ribu, prerađevine, rafinisanu hranu, beli hleb masnu hranu, takođe preporučujem da se izbaci u toku bolesti.

Kad sprovedemo ovaj, prvi protokol, uključujemo drugi protokol koji se zasniva na teoriji da se stvori sredina u telu gde ne mogu da opstanu bakterije i vurusi a to se postize pomoću:

– Detoks napitaka od voća i povrća u kombinaciji sa belim lukom i đumbirom

– Detoks suplementima od lekovitih trava i tinktura Doktora Šulca.

– Inhalacija lekovitim biljkama

– Vežbama disanja i stvaranja sredine zasićenosti kiseonikom u plućima gde usled koncentracije kiseonika virus ne moze da opstane.

Po teoriji naucnika Oto Hajrik Varburga koji je za tu teoriju dobio Nobelovu nagradu, u prostoru zasićenog kiseonikom virus ne može da opstane a to je upravo jedini  metod kojim zapadna medicina sada raspolaže.

Uveliko je poznato da kod zaraze virusom provetravaju se prostori upravo iz gore navedenog razloga tako da provetravanje pluća itekako znači u borbi protiv virusa.

– Hidro-terapijama ledenom i vrelom vodom kojima se pospešuje cirkulacija i kretanje leukocita koji su presudni za uništenje virusa.

U slučaju kašlja pomoći će vam sirupi od lekovitog bilja. Prakticni saveti za inhalaciju i recept za sirup protiv kašlja:

Inhalacija

Za zapušenje nosa i sinusa inhalirati se prema ovom receptu rastvora: 

Staviti pet supenih kašika mešavine čaja u jedan litar vode.

Mešavina čaja:

50 g žalfije

50 gr kamilice

50 gr bosiljka

50 gr kantariona

50 gr svile od kukuruza

Dodati

1 kašiku soda bikarbone

1 zgnječenu glavica belog luka

1 glavica crnog luka sa ljuskom isečenu na četiri dela

Kada sve proključa, izvršiti inhalaciju u trajanju od 30 MIN dve noći zaredom. Nakon toga sledi pauza od 6 noći. Važno je pokriti glavu peškirom I primaknuti lice što bliže vodi. Udisati iz stomaka što topliju paru jer virusi i bakterije izumiru na temp od preko 60 stepeni).

Sirup za kašalj 

150 gr žutog šećera, ušpinovati kao za šerbet

2 dcl hladne vode izvorske

7 loberovoh listova

1 supena kašika žalfije

1 kafena kašika belog sleza

Koji su vaši saveti nasim čitaocima?

– Savet bi bio da vodite računa o sebi, o svom zdravlju. Time štitite i svoje najbliže. Posavetujte se i sa  svojim lekarom. I za kraj: „Uvek se podsećajte da su intenzivnost i normativi presudni kod svake terapije“.