Rakovica je opština kojom vladaju batinaši

Izvor: Direktno.rs Autor: Marko Marjanović

Pojedini predstavnici opozicije okupili su se danas ispred opštine Rakovica kako bi protestovali zbog prošlonedeljnog napada na opozicione aktiviste od strane uniformisanih članova vladajuće stranke.

Među okupljenima, bio je predsednik opštine Stari grad, Marko Bastać, koji je rekao da ga ne čudi što su baš na ovoj opštini aktivisti napadnuti.

– Nije ni čudo da su baš u opštini Rakovica opozicioni aktivisti napadnuti od strane uniformisanih naprednjaka, kad je upravo ova beogradska opština potrošila više od 20.000 evra na stranačku opremu za kampanju. Predsednik opštine je parama građana platio jakne, prsluke, majice, dukseve i kačkete koje stranački vojnici moraju da nose dok ucenjuju građane i prepadaju opozicionare – kazao je Bastać.

FOTO: Direktno.rs

Pored njega, u Rakovicu je došao i Nikola Jovanović, jedan od lidera SzS potpredsednik Narodne stranke, koji je tu opštinu okarakterisao kao ozloglašenu.

– Rakovica je ozloglašena beogradska opština poznata po zloupotrebi policije, poznata po tome što državni sekretar u MUP-u komanduje ovde batinašima i što je u prošlu nedelju, predsednik opštine izašao sa policajcima da opkoljava štand opozicije, zastrašuje ljude. Bolje da je tim ljudima koji su se okupili na štandovima našim rekao zašto nije uradio Bulevar patrijarha Pavla koji su obećali još u martu 2018, zašto brojna naselja u Rakovici nemaju kanalizaciju, zašto vlada divlja gradnja koju SNS direktno sponzoriše i čiji je pokrovitelj i zašto za toliko godna na vlasti nisu ništa uradili, već su samo gasili fabrike, ljude terali u siromaštvo i da botuju za vladajuću stranku. Tako da smo se ovde pre svega okupili da podržimo ljude i da im kažemo da imaju alternativu, da niko ne sme da ih zastrašuje, da će bojkot u Beogradu uspeti i da ćemo na prvim slobodnim izborima oterati ovu najgoru vlast u novijoj istoriji – rekao je Jovanović.

Nikola Suknjaić FOTO: Printscreen

Takođe, predsednik opštinskog odbora Rakovica Narodne stranke, Nikola Suknjaić istakao je kako su u toku ove njihove akcije, u okviru koje su pokušali da ukažu na sve probleme opštine, dobili informaciju da su žene u Rakovici dobile nalog da izađu ispred opštine i da naprave živi zid.

– Dobili smo informaciju da sve žene koje su zaposlene u opštini izađu i spreče nas da uđemo u opštinu, iako nam to nije ni bila namera. To nam je potvrdio i jedan opštinski odbornik koji nebojkotuje, ali nije ni na strani vlasti – zaključio je on.