Spas protiv korone

Izvor: Direktno.rs Autor: Marko Marjanović

Kako započeti ovu kolumnu a ne opsovati? Makar u sebi. Pokušaću da sačuvam ovo malo razuma što mi je preostalo i da budem fin i kulturan. Naravno, uz malu pomoć bensedina.

Pa da počnem. Kao uzoran građanin ove imitacije od države i njenih najviših organa, nisam više u stanju da razlučim fikciju od stvarnosti. Laž od istine. Ozbiljnost situacije ili sprdnju.

Pa, gospodo na vlasti, da li je moguće da ne postoji niko ko bi mogao makar da se isfolira da je normalan prilikom obraćanja građanima putem medija.

Neće nas ubiti i iskoreniti ovaj virus. Ubiće nas vaša loše režirana predstava. Vaša potreba da nas neprekidno kinjite, opominjete i vređate nam inteligenciju.

I DA NAS LAŽETE!

Dr Nestorović, Kisić Tepavčević i dr Kon

Letnji virus, zimski virus, prvi talas, drugi pik, treći pik, drugi talas. Stavi masku, skini masku. Sedi kući, ali idi na posao. Izbegavaj okupljanje ali „gužvaj“ se u javnom prevozu. Nemojte se okupljati, družiti, sedeti po kafićima. Ali, obavezno idite u pošte i banke da namirite svoje obaveze prema državnom aparatu.

Sve to možda i ima smisla da nam vi, gospodo, dajete primer, model ponašanja. Prvi čovek Srbije, neustrašivi Alek iz Dnevnika, gotovo nikad ne nosi masku. Da li je on neustrašiv ili ne shvata ozbiljnost ove pandemije?

Da li ova pandemija i obaveza nošenja maske važi samo za obično pučanstvo? Videli smo da i gđa Darija Kisić Tepavčević bezbrižno pijucka piće u beogradskom kafiću. Bez maske!

Dr Kona koji na Fejsbuku daje ostavku a na konferenciji je povlači. Njegovo genijalno zapažanje da je najveći broj „novozaraženih“ u Beogradu. Nemoguće! Pa, pobogu, najveći broj građana Srbije i živi u tom istom Beogradu. Možda čak i preko dva i po miliona ljudi. Da li je možda iznenađenje da u Brusu, Turiji ili Salakovcu ima najmanji broj zaraženih (u procentima).

Pa, da pomognem. Tamo, npr živi od 50 do 500 duša. Uglavnom u kućama, salašima, u njivama. Udaljenost između komšija ume biti i po par kilometara.

Vickacti treći musketar Dr Nestorović koji nam opet u svom šaljivom maniru govori da su maske budalaštine i da ničemu ne služe.

Četrvrti musketar Dr Tiodorović sa apsolutnom samouverenošći izjavljuje da dolaskom zime raste rizik od zaražavanja. U novembru nas čekaju dva scenarija, prvi je da poštujemo mere i držimo situaciju pod kontrolom, drugi je sve suprotno.

Zabrane okupljanja na javnom mestu za više od 30 ljudi, ali dozvoljene privatne zabave za VIP goste sa turbofolk pevačima i masovno okupljanje dece prilikom dočeka tiktokerke.

Izubijasmo se pozdravljajući se laktovima, pesnicama, zadnjicama. Sex preporučen isključivo u pozi dogy style. Ok, ajd za ovo poslednje, bar nam i to ne ukinuste. Može i dogy. Kada već nas, građane, svi j..ete u mozak.

„A bio je to najsmešniji mogući virus“…

Čekamo komande sa malih ekrana. Izađite sad, ali samo do prodavnice. Svi na radna mesta, ali posle pravo kući i gledajte KZN ili rijaliti. Nemojte da slavite slavu, ali uđite u prevoz sa ostalih 100 putnika čije vam maske dodiruju vrat. U fabrikama, može da vas bude i preko 200, ipak moramo opravdati epitet najjeftinije radne snage u regionu i Evropi.

Zatvori lokal u 23, ali revolveraši mogu da pucaju i nakon tog vremena. Oni svakako nose maske. Fantomke. Bezbednost na prvom mestu.

Uradi PCR test, ako je negativan, uradi ga opet. Nije to garancija da nemaš koronu. Ako je i imaš, uradi ponovo, možda je i nemaš.

Krpene, dvoslojne, troslojne, hirurške maske obavezne. Motivi na platnenim poželjni sa logom SNS.

Molio bih krizni štab da uz ove mere uvede i još jednu meru koja će sigurno pomoći suzbijanju ove pošasti. Ili bar smirivanju ovog „neposlušnog“ naroda. Ukidanje obaveznih recepata za lekove za smirenje.

Aleksandar Vučić FOTO: RTS/Printscreen

Preporuka da se ujutru i uveče uzme po tableta ksanaksa, rivotrila ili bensedina. Nekako će ovo mere biti podnošljivije. I Predsednikovo obraćanje će nam delovati iskrenije, možda malo čak i smirujuće. I sasvim će vam zvučati logično da saopšti datum novih izbora pre obelodanjivanja imena svih ministara u ovoj vladi.

Onako omamljenima, sa maskama na licu, dok deca budu radila svoj domaći zadatak putem nekog čet servisa, biće nam sasvim normalne reči i preporuke Prvog musketara.

Pred spavanje, umesto molitve, pročitati sledeće: