Sto za jednoga i penkalo

Izvor: Direktno.rs Autor: Marko Marjanović

Poštovani Predsedniče građana Srbije, ne smem ni da pomislim koliko noći niste spavali pred odlazak kod predsednika USA Donalda Trampa. I mi, građani Srbije nismo spavali, strepeći o ishodu pregovora. Sami ste bili protiv svih, kao i obično. Ovog puta niste imali protiv sebe žutog tajkuna Đilasa, onog izdajnika Jeremića, Mariniku Tepić i Mikija Aleksića koji stalno mašu nekim bezveznim papirima o Telekomu. Ni onog fašistu Obradovića koji bi cepao sakoe vašim koalicionim partnerima.

Ovoga puta, imali ste moćnu Ameriku i Trampa za protivnika. Verujem da Vam nije bilo nimalo lako. Doduše, imali ste i pomoć vaših stranačkih kolega. Visprenog i odlučnog Marka Đurića kao i savetnicu Suzanu Vasiljević.

Marko Marjanović, Foto: Privatna arhiva

Kad sam video fotografiju sa zelenog travnjaka, shvatio sam koliko je i njima teško. Marko bez sportskih patika da potrči ili pika loptu i zabrinutu Suzanu koja je grčevito stegla svoju torbu da joj neko ne ukrade. Kako i ne bi kada košta kao deset prosečnih plata.

Ali, bilo mi je lakše kad su prve vesti o Vašem obraćanju dospele do nas, malih, običnih, ponekad nerazumnih građana.

Da Vas citiram:

„Kad sam pričao, vladao je muk. Slošilo im se kada su me videli. Nadam se sutra susretu sa Donaldom Trampom. Što se papira tiče, nije važno da li ga je bilo ili ne“.

Posle Vaših reči, pao mi je kamen sa srca. Mogu misliti samo kako izgleda kada Vi svojim glasom zagrmite. I da ih je pet na Vas jednog, samog, siguran sam da Vam ne mogu ništa.

Ali, ako mi dozvolite da ukažem na par stvari koje sam primetio.

Prva stvar je da ste ostvarili ono što ste kao mlađan momak izgovorili:

„Sto za jednoga“

I bi tako.

Iz priložene fotografije svakom iz ove opozicije jasno je da mogu samo da sanjaju o takvom prijemu.

Nekima ovo izgleda mala pobeda, ali čik da vidim da li je još neko dobio sto za jednoga? Moram priznati, ostvarili ste diplomatsku pobedu na neugodnom terenu.

Ovako sedi Vučić pred Trampom

Druga stvar zbog koje ste me učinili srećnim jeste penkalo. Penkalo dobijeno u Beloj kući!!! I to lično od jednog od najmoćnijih ljudi na planeti!

Tim povodom ste izjavili, citiram:

– Ja sam proveo više od 15 minuta u Ovalnom kabinetu sam sa Trampom i njegovim saradnicima. Dobio sam na poklon olovku od Donalda Trampa, samo On ovom olovkom potpisuje i meni ju je dao i dao mi je ključeve Bele kuće. Rekao mi je „Ovo ti je da uvek možeš da uđeš u Belu kuću“.

E, tu već zanemeh. Sto, penkalo, ključ. Na tome mora da Vam zavide i predsednici mnogo većih zemalja nego što je naša. Ali, zlobnici, pretpostavljam Šolakovi, brže bolje objaviše snimak kojim pokušavaju da omalovaže Vaš uspeh, značaj i simboliku ovog poklona.

Snimak kako neki lažni Tramp deli lažna penkala nekim nebitnim likovima.

A , možda su to postavili Milogorci ljubomorni na Vaš uspeh.

Nema veze, nadam se samo da niste spavali u hodniku, na podu. Bez maske. Da se ne zarazite i prehladite.

Siguran sam da niste propustili priliku da obiđete neku knjižaru i kupite sebi neko novo ili staro remek delo svetske književnosti.

Knjiga Vojislava Šešelja FOTO: Printscreen

Nadam se samo da nećete čitati u pauzama pregovora nešto ovako. Izaziva neprijatna sećanja. Na neko pijanstvo.

Za kraj, kako Vi često govorite: „’Ajd, zdravo, živela Srbija!“