Suza mi iz oka kanula

Izvor: Direktno.rs Autor: Marko Marjanović

Posle sinoćnjeg obraćanja PreCednika, osećam se posramljeno. Nekako me malo sramota. Jedva na oči da izadjem mojim roditeljima penzionerima. Pa ja onoliko lepih reči i brige za njih nisam iskazao za ceo život koliko PreCednik za pola sata.

Nešto se mislim. Pa, ko da mu ne veruje. Svaka reč gotovo poetski izgovorena. Suza mi krenula. Do sada sam za sebe mislio da sam dobar sin. Ali videh da ima još boljih, brižnijih. U stvari, posle ovog obraćanja idem da se obratim psihologu. Izgleda da u meni nema dovoljno emocija. 

Aleksandar Vučić Foto: Beta

Izgleda da ON osim što nas gotovo sve voli, nekako je naslabiji na penzionere. Na deke, bake. Ostajte kući. K’o boga Vas molim!
Mislio sam da ova vlada najviše voli decu. Takav je i slogan vodeće partije. „Za našu decu“.

Ups, zaboravih da je 157 članova te vlade izglasalo da nema sredstava za lečenje dece u inostranstvu. Ma, to mora da su neka druga deca. Ne naša. Ali, dobro, i naši roditelji, što su stariji, nekako podetinje. Možda su to ta deca na koju se slogan odnosi. Mora da je to u pitanju. Briga o najstarijima nema cenu. Pa čak i oni sa najtvrđim srcem moraju da smekšaju posle odluke da se penzionerima dodeli jednokratna pomoć od 4.000 dinara.

Marko Marjanović, Foto: Ilustracija

Doduše, jeste da je pred izbore, ali nemojte da sitničarite. Pa, ti isti penzioneri su dotirali državu 4 god sa 10% svoje penzije. Ipak su oni kategorija sa najvišim primanjima. Red je i država da pomogne kad je vanredno stanje. Jednokratno. Predizborno.

Samo zlobnici mogu da pomisle da je ovo neiskrena briga. Pa čak i večiti zamenik, ovog puta zamenik gradonačelnika je pokazao ozbiljnost dostojnu najmudrijih glava. Smanjio je broj autobusa za 50%. Mislite da je ideja glupava. Grdno se varate. Prostom logikom, što više ljudi stane u jedan autobus, veće su šanse da imamo tačan broj obolelih od corona virusa. Po izlasku iz autobusa, direktno u
karantin. I rešen problem. Ko bi se toga setio, Đilas, Obradović, Jeremić ili Šolak. Teško.

Takvo rešenje može da ponudi samo jedan čovek. Graditelj trgova, istrebljivač zelenila, književnik i odskora crtač Čiča Gliša na nekim televizijama.

Aleksandar Vučić FOTO: Beta

Čovek sa jedinstvenim smislom za humor. Čovek koji ustaje i leže sa jednim imenom na usnama. Đilasovim. No da se vratimo na naše starije sugrađane koji su izneli najveći teret ekonomske krize. I brigu o njima. Valjda vidite i osećate svu tu ljubav kojom vas
obasipa Precednik. Varate se ako mislite da više voli Miškovića, Karića, Dinkića i ostalu sirotinju. Pa, za njih se ne odvaja 4000 dinara, već za Vas, drage naše bake i deke.

I nemojte to da zaboravite. I nikako nemojte da izlazite iz stanova. Ako Vam bude trebalo nešto, stići će Vam na adresu. Flaša ulja, kilogram brašna i šećera, možda i poneka žele bonbona.

Ne izlazite nipošto. Barem ne do izbora. A onda se očekuje od Vas da uzvratite ljubav svojim sigurnim glasom.
„Za našu decu“. Najstariju.

A posle toga, možete i da šetate i da se vozite u prevozu.

Do sledećih izbora.