SVI KRIMINALNI PUTEVI VODE KA STEFANOVIĆU I VUČIĆU

Izvor: Boško Obradović

Vladajući režim se trenutno ne bavi borbom protiv organizovanog kriminala već sakrivanjem tragova koji vode od kriminalne grupe Veljka Belivuka ka njihovim političkim šefovima u vrhu vlasti.

Foto: Boško Obradović

Zašto još uvek niko nije uhapšen za tako krupna krivična dela kao što su protivzakonito prisluškivanje predsednika države i njegove porodice, kao i pokušaj državnog udara i likvidacije prvog čoveka SNS, o čemu već nedeljama bruje režimski mediji?

Zašto svi visoki funkcioneri SNS, koji svakodnevno govore o vezama kriminalne grupe Veljka Belivuka sa mnogima iz vrha vladajuće stranke, još uvek nisu izgovorili nijedno konkretno ime?

Zašto potpredsednik SNS Vučević ne kaže ko su ta dva ministra iz Vlade Srbije koja su Vučiću radila o glavi? Zašto narodni poslanik Đukanović ne imenuje one iz vrha SNS koji su imali Vučićevu naklonost a onda se besramno i nezakonito obogatili?

foto: Printcsreen, Nebojša Stefanović i Aleksandar Vučić

To izbegavanje nadležnih državnih organa da se obračunaju sa političkim mentorima Belivukove kriminalne grupe govori o tome da se oni trenutno ne bave borbom protiv kriminala i korupcije već sakrivanjem tragova koji vode od Belivuka do vrha aktuelne vlasti. Pritom je očigledno da svi kriminalni putevi vode ka Nebojši Stefanoviću i Aleksandru Vučiću.

Evo primera: Dijana Hrkalović i Goran Papić su svoj prvi posao u MUP-u imali u kabinetu ministra policije Nebojše Stefanovića.

Da li su oni mogli da rade bilo šta bez njegovog znanja?

Da li je Nebojša Stefanović, drugi čovek SNS, radio bilo šta bez naloga predsednika SNS?

Zašto se Goran Papić sumnjiči za najmanje krivično delo, dok mu se sva druga ne stavljaju na teret?

Da li je postignut dogovor o primirju između zaraćenih kriminalnih klanova u SNS?

Zašto još uvek nisu uhapšeni Dijana Hrkalović i Slaviša Kokeza, a makar na informativne razgovore pozvani Novak Nedić, Nebojša Stefanović i Vladimir Rebić – direktno odgovorni za stvaranje i tolerisanje kriminalne navijačke grupe „Janjičari”?

Zašto se više uopšte ne pominju druga dvojica vođa ove navijačke grupe – pripadnik Žandarmerije Nenad Vučković Vučko i Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi, lični prijatelj predsednikovog sina? Jasno je da se želi stopirati istraga koja vodi do vrha SNS.

Kniga: Kriminalni krugovi, autor, Boško Obradović

Ključno pitanje glasi kako predsednik SNS misli da se izvuče iz političke odgovornosti za postavljanje svih ovih kadrova na ključna mesta u državi?

Njegovo priznanje da su mnogi njemu bliski ljudi kompromitovani, a on ih je birao – ne može biti dovoljno, već i Vučić mora da snosi političku i svaku drugu odgovornost zbog stvaranja ovakvog kriminalnog sistema u vrhu sadašnje vlasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.