TAKO JE GOVORIO SARAPA Koji je od njih dvojice pravi?

Izvor: Direktno.rs Autor: Marko Marjanović

Poštovani čitaoci portala Direktno.rs, došao sam do ekskluzivne informacije. Nadam se da će glavni urednik da mi odobri naslov tipa „SENZACIONALNO“, „IZ POUZDANIH IZVORA“, „POGLEDAJTE ŠTA SE DOGODILO“, „OVO NISTE ZNALI“, „SARAPA IMA BRATA BLIZANCA. JEDAN JE SA MUDIMA, DRUGI BEZ“ ili nešto tako slično.

Naime, došao sam do zaključka da zaštitno lice TV Pink ima brata blizanca! U nastavku ću pokušati svoju tvrdnju i da dokažem.

Predrag Sarapa Prvi, doajen nekada slobodne televizije Studio B, dao je ekskluzivni intervju za TeslaVision TV, voditelju Zoranu Pilotu. Ceo intervju možete da pogledate i odslušate u linku koji sledi.

Intervju je dao posle otkaza i progona sa Studija B. Gotovo suznih očiju, uz poneku čašicu tek toliko da ne zadrhti glas, ovaj vrsni voditelj je dao sledeće izjave:

– Doživeo sam jedan, kako da kažem fatalistički primitivizam. Jedan progon idiota, a idioti ne znaju da su idioti. Oni samo shvataju prevaru kao neku vrstu života. Teško je sa takvim ljudima živeti.

– Oni su obični šverceri, ne razumeju suštinu problema, oni se učlanjuju u neke stranke. Oni tako žive i to je jedan veliki teror koji čovek uopšte može da shvati.

– Ali i sada, da mi kažu: Evo ti milioni i milijarde, ne bih se vratio.

– Grešio sam što sam bio previše blag i tolerantan, grešio sam što nisam još više prozivao tu vrstu baraba.

Predrag Sarapa, Foto: ATA Images/Antonio Ahel

– Psihijatrija je ozbiljna stvar. Jedan Vučić hoće da bude Zoran Đinđić. Jedan Tomislav Nikolić želi da bude Tito. Jedan Nebojša Stefanović želi da bude dr nauka.

– Kažu mi mnogi prijatelji: Ti si budala, što ne ideš da se dogovoriš? Šta da se dogovorim? Da budem krpa? I šta sutra, kako da se probudim i sebe da pogledam u oči u ogledalu?

– Ne želim uopšte da se stidim sebe. Ne želim da se dogovaram ni oko čega, ne pada mi na pamet.

– Teško bih mogao biti tako metiljav kao Dragan Bujošević.

– Delim sudbinu svog naroda, vozim se javnim ili gradskim prevozom. Ja nemam ni džip, ni kola, niti me interesuje. Ne želim da se obogatim. Želim samo da mi niko ne dira profesiju.

– Mislim da Srbija više nema medija, ne postoje mediji, ne postoji novinarstvo. Koliko ja znam, a znam sve, dešava se nešto katastofalno. Neki ljudi tamo naručuju pitanja, onda tamo neki novinari od urednika dobiju ta pitanja. Onda ti novinari moraju da idu na konferenciju za novinare u Vladu Srbije i postavljaju pitanja za koje im je rečeno da moraju da budu postavljena. Onda oni tamo odgovaraju na pitanja za koja znaju da će im biti postavljena. Toga nema nigde na svetu.

– Neki novinari koje sam ja obučavao sada divljaju po medijima zato što su članovi neke stranke. Pa, ja kao neki novinar nikada ne bih mogao da budem član neke stranke. To je civilizacijska sramota.

– To je jedna nepristojnost. Umesto dobro veče, hvala, izvolite, oni govore, sramota me je i reći ali moraću zbog vaših gledalaca: E, bato, p**i k***c! To je njihov nivo. Sa takvim ljudima ja ne sedim, čak ni na kafi.

– U vremenu represije, terora, maltretiranja, manipulacije, blaćenja, progona, dobio sam podršku koju malo ko može da dobije.

– Oni su se kandidovali da nama bude bolje, a ne da se obogate, jure kurve, žene osam puta. Da imaju vanbračnu decu.

Tako je nekada govorio Predrag Sarapa sa Studija B. Istrajan borac za istinu, pravdu, odlučan u nameri da istera pravdu sa oligarsima i korumpiranim političarima. Borac za demokratiju. Iz današnje perspektive mogu samo da konstatujem da današnji Sarapa sa ružičaste televizije nije onaj Sarapa koga smo poznavali.

Mislim da je današnji Sarapa otet od strane vanzemaljaca i da su nad njim vršeni neki eksperimenti. Nakon toga opet je vraćen u Srbiju. Istog lika, ali potpuno drugačijeg stava. Možda postane predmet istrage agenata Moldera i Skali.

Predrag Sarapa, Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Neke od izjava ovog novog Sarape sa Pinka:

– Gospodine Vučiću, mnogi su glasali za vas… Možda je do pre neku godinu bilo nezamislivo da i ja glasam za vas… Do pre neku godinu!

– Ekskluzivno otkrivamo ko plaća šefa Televizije N1, pišu kolege iz Informera. Kako oni kažu na naslovnoj strani, ovaj Šiptar, tako oni kažu, Ćosiću dao 249.862 evra.

– Prostačka provokacija: sramno, novinar N1 gurao predsedniku telefon u lice.

– A da je njihov plan to, uništenje predsednika Vučića, mogli smo jasno juče da vidimo na onoj zaista skandaloznoj konferenciji za štampu gde je, vi mi recite? Kad je to i gde je to bilo, da jedan novinar… (govoreći o Miodragu Sovilju)

– Je l’ sme neko da pita Ćosića ko njega finansira, a da ne bude linčovan. Ako te finansiraju članovi albanske mafije, što to neko tebe ne sme da pita.

– Kolega Marić sigurno nije imao nameru da vređa, a loša interpretacija toga što je rekao jedva je dočekana od onih koji motre i čekaju da uradimo nešto za šta bi se što pre nakačili. Duhoviti iskorak u diskusiji pretočen je u priču o nacionalnoj mržnji, što je sasvim netačno“ – rekao je za „Srpski telegraf“ Predrag Sarapa povodom uvreda na nacionalnoj osnovi profesora Sinanija od strane Milomira Marića.

SAtRAP možda samo pokušava da skine sa trona doživotnu pobednicu u preletanju, Maju Gojković.

Predrag Sarapa, Foto: Printscreen/YouTube

Istine radi, moram da kažem da me je Sarapa nečemu naučio. Samokažnjavanju. Naučio me kako sam sebi da lupim šamar iz sve snage kad god pomislim da sam se borio za njegov ostanak na poslu. Zbog podrške koju sam mu pružao, kao i mnogi od nas.

Ali, crvenilo od mog samošamaranja obraza prolazi, a pitanje je samo kojim će sapunom da opere svoj obraz ovaj novi Sarapa. Tečnim ili ovim običnim?

Ne znate odgovor.

Onim kojim ga daruje Sveznajući.