VUK JEREMIĆ: Režim u Beogradu je priznao dokumenta lažne države Kosovo.

Autor: Marko Marjanović

Primetna je nervoza stranke na vlasti, naročito Ane Brnabić.

U želji da prikriju svoju ulogu u priznanju Kosova, krenuli su su sa napadima na opoziciju.

Ovoga puta na meti je lider Narodne stranke Vuk Jeremić.

Lažima i „spinovima“ pokušavaju da skrenu pažnju javnosti sa onog osnovnog a to je IZDAJA nacionalnih interesa.

Iako sam očekivao da napad na lidera Narodne stranke bude pokrenut od nekog malo obrazovanijeg, pogrešio sam.

Ulogu naprednjačkog „jastreba“ preuzela je Ana Brnabić.

Prva LGBT osoba koja je bila na funkciji predsednika vlade.

I prva osoba te orijentacije čija je vlada zabranila organizovanje „prajda“.

Paradoksalno, zar ne?

No, da krenemo redom.

Ovo je tek početak.

Da ne bude zabune, ovo je izgovorila osoba sa veoma sumnjivim obrazovanjem.

Neki izvori kažu da je u pitanju online studiranje u trajanju od par nedelja:

„Ana Brnabic nikada nije zavrsila fakultet, kurs 2+3 nedelje na univerzitetu Northwood u Americi,1 godina na univerzitetu Greenwich u Londonu. Na univerzitetu Hull u istoimenom gradu u Engleskoj nije ne samo studirala vec nikada nije bila ni upisana“

Na ovakve napade Jeremić je odgovorio:

„Srpska država pristala je da prizna dokumenta lažne države “Kosovo” da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić smeo da otkaže „Evroprajd“.

„Odavno nisu viđeni takva neodgovornost, banalnost i primitivizam u nastupu, i takav nedostatak osećaja za državni interes. Vučiću je 2019. godine godine delovalo kao sjajna ideja da organizuje ’Evroprajd’ sa namerom da Srbiju lažno predstavi kao najslobodniju državu Evrope i njenu gej prestonicu koja ima i gej premijerku. Zato se kandidovao, lobirao, obećao novac i na kraju dobio da Srbija organizuje ’Evroprajd’ na koji bo došlo oko 40.000 gostiju iz celog sveta“.

„U međuvremenu je shvatio da to za njega nije najbolja ideja, jer neprekidno radi istraživanja javnog mnjenja, ali pošto je sada komplikovano otkazati ’Evroprajd’, priznao je kosovska dokumenta da mu u Briselu ne bi zbog toga previše zamerili”, dodao je Jeremić.

Jeremić je istakao da ga su ga danas „sa svih kanala pod kontrolom režima“ napali i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Narodne stranke je naveo da oni govore o njemu „samo zbog jednog tvita u kojem je napisao da se na Kosovu i Metohiji od juče promenilo samo to da država Srbija prihvata dokumenta lažne države Kosovo“.

„Celo ovo ludilo, najave rata u kojima je Vladimir Đukanović danas ratnik a sutra mirotvorac i vođa hipika, pa ljudi u maskirnim uniformama koji dolaze na televiziju Pink – cela predstava je bila samo zato da bi na današnji dan srpska država po prvi put od 2008. godine, kada su kosovski Albanci proglasili nezavisnost, počela da priznaje dokumenta takozvane Republike Kosovo“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je on danas bio „jedini koji je imao hrabrosti da to kaže, i to putem tvita, jer ga nijedan medij nije zvao“.

„Kao rezultat tog tvita predsednik i premijerka divljaju na televizijama“, rekao je Jeremić.

Jeremić je najavio da će Narodna stranka na posebnoj sednici Skupštine Srbije predložiti „državotvornu pregovaračku platformu“ za Kosovo i Metohiju sa setom konkretnih mera koje bi država trebalo da preduzme na domaćem i međunarodnom planu, u okviru briselskog dijaloga i van njega.

„Tražićemo od parlamentarne većine da prihvati našu platformu ili da, ako neće da je prihvati, predloži svoju platformu. Mora se konačno znati o čemu se pregovara, ko sme da pregovora, šta su elementi pregovora, i da se zna koliko novca odlazi na Kosovo i Metohiju, ko ga troši, uzima i zloupotrebljava, kao i da se zna ko bi šta trebalo da radi u međunarodnom prostoru“, rekao je Jeremić.

„Predložićemo im da Vučić napiše pisma predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i predsedniku Kine Si Đinpingu kojima ih obaveštava da Srbija nikada neće priznati Kosovo i traži od Rusije i Kine da iskoriste svoje pravo veta u Savetu bezbednosti UN da to spreče na bilo koji način kada god to došlo na dnevni red tog tela Svetske organizacije“, dodao je Jeremić.

Možda ne bi bilo loše da Ana Brnabić pogleda govor Vuka Jeremića na sednici UN-a, da se podseti ako je zaboravila.

I njegovih reči:

Kada su kosovski Albanci pre 13 godina jednostrano proglasili nezavisnost, u tome su ih agresivno podržale neke od najmoćnijih država sveta.
Nije bilo lako svima njima reći u lice u Savetu bezbednosti UN da Srbija to NIKADA neće prihvatiti.
IZA OVIH REČI STOJIM I DANAS.

Gđo Brnabić, kažu neki umni ljudi: „vreme će pokazati ko govori istinu“.

A Vi bi možda mogli da razmislite o vraćanju vile u kojoj živite o trošku poreskih obveznika pravim vlasnicima.

I oni imaju decu, a valjda i neka svoja prava. Blagodarim, ne treba da mi se zahvalite na ovom predlogu.

I ugasite poneku sijalicu, čeka nas pakao ove zime.

Za kraj da Vas pozdravim sa omiljenim pozdravim Vašeg šefa: „Ajd’ zdravo!“

Komentar na “VUK JEREMIĆ: Režim u Beogradu je priznao dokumenta lažne države Kosovo.

  • 31. avgusta 2022. at 18:48
    Permalink

    Right here is the perfect webpage for anybody who wishes to understand this topic. You know so much its almost hard to argue with you (not that I really will need toÖHaHa). You definitely put a fresh spin on a subject which has been written about for decades. Wonderful stuff, just excellent!

Comments are closed.