Zvezda TikToka – SICVE011

Autor: Marko Marjanović

Nekako mi je promakla vest da je večiti zamenik gradonačelnika Goran Vesić otvorio nalog na društvenoj mreži pod nazivom TikTok.

Razlog otvaranja ovog naloga, čitam, bila je u pitanju opklada koju je izgubio od svoje bratanice.

Priznajem, razlog je više nego opravdan, A zamenik gradonačelnika je ionako mlad duhom.

Nick name ili ime pod kojim je otvorio nalog je SICVE011.

Pretpostavljam da je za profilnu fotografiju izabrao jednu iz mlađih dana, da deca vide kakav je to dasa bio.

foto: Goran Vesić printscreen

„Srećan sam što se nalazim na ovoj mreži. Nemam puno iskustva sa njom ali pokušaću da vam se predstavim drugačije i ličnije i da vidite kako i sa koliko želje radim ovaj posao“, poručio je Vesić korisnicima Tik Tok mreže.

Verujem da su se klinci oduševili, a poneka devojka možda čak i zaljubila.

Od milicajca do građevinca. Od Demokratske do Srpske narodne stranke. Od Kruševca do Beograda. Od Đilasa do Aleksandra Vučića.

Od zamenika gradonačelnika do zamenika gradonačelnika. Tu je negde zapelo. Tu je nastalo potapanje. Ni sam ne znam zašto mi na pamet pada Aleksandar Šapić, bivši vaterpolista a sada njegov stranački kolega.

Foto: Goran Vesić doček Aleksandra Šapića, printscreen

Iako se trudi iz sve snage da dokaže koliko voli Beograd, za sada mu to ne polazi za rukom. Verujem da će preko ove mreže da dobije naklonost Beograđana. Gotovo sam siguran. A i Beograđani znaju da uzvrate tu ljubav.

Foto: printscreen

Razgovarajući sa građanima glavnog grada, imam utisak da su malo kivni na njega. Mislim da je to bez razloga. U pitanju je čista razmaženost ljudi iz „kruga dvojke“.

Žale se pojedini građani kako im je vruće, kako nema zelenila, kako je u prevozu pretoplo, kako ima premalo vozila gradskog prevoza. Kako su ulice Beograda izrovane kao posle bombardovanja. Nezahvalnici.

Siguran sam da mnogi ne znaju da je gospodin Vesić i knjigu posvetio Beogradu. Stil pisanja je prilagadio onim najmlađim tiktokerima. Od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Beograđani nemaju pojma kako je bilo gdinu Vesiću dok je bio mlad. Rođen u Kruševcu, sigurno je išao nekim blatnjavim stazama, kroz šipražje i šume da se nađe sa svojom simpatijom. A kada bi se našao sa njom, verujem da ga je roj komaraca, mrava, insekata izujedao svuda. Siguran sam da i sada ima traume od toga.

I kada se pitate, Vi nezahvalni građani, zašto Vesić ne voli zelenilo, odgovor se nameće. Ne voli ga da bi Beograđanima bilo lepše i bolje.

Foto: printscreeen

Beograđani. Uvek nešto kivni, uvek mu zameraju nešto. Siguran sam da nam ostali gradovi zavide na ovako marljivom zameniku. Izostavljam Kruševac, Vesićev rodni kraj, oni nisu ni svesni kakvig su sugrađanina izgubili. Doduše, oni se još i raduju tome dok piju hladno pivo ispod nekog drveta ili u ozelenjenoj bašti.

Budale, ni ne shvataju da mušica ili neki trun može da im upadne u piće, osa da ih ujede, da se prehlade u toj hladovini. Nama, koji živimo u Beogradu to ne može da se desi.

Najgore što može da nam se desi je da nam se đonovi patika zalepe za asfalt, da polomimo nogu ili kuk dok čekamo završetak rekonstrukcija ulica. Ali, sve to večiti zamenik radi jer nas Beograđane najviše voli. Sprema nas da možemo da preživimo na plus 45 stepeni, preskačemo prepreke kao atletičari, čak su mnogi od nas uspeli da nauče da dodaju jedno drugom flašicu vode kao trkači štafetu.

Čak nas priprema i za Ginisovu knjigu rekorda. Koliko jedan Beograđanin može da izdrži u javnom prevozu BEZ KLIME kada je spoljna temperatura 39 stepeni a unutrašnja 49. Broj putnika u busu je neograničen. Razdaljina između dva korisnika ovog prevoza maksimum 0,5 cm. Maska obavezna u skladu sa preporukama kriznog štaba.

Legenda kaže da je jedan penzioner zamalo ovborio sve rekorde ikada zabeležene, ali mu se rezultat ipak nije priznao. Koristio je peškir natopljen vodom, hladeći vrat i čelo. Na žalost svih nas, deka je diskvalifikovan.

Ali, ipak da se vratimo na Tiktok. Zanimalo me je da li pratioci SICVE011 imaju neka pitanja za njega?

Zamolih ćerku da mi otvori nalog na ovoj platformi. Odgovor je bio brutalan: Ne loži se, previše si mator!

Elem, ako neko od vas mlađih bude čitao ovaj tekst, zamolio bih vas da čika SICVE011 postavite neka pitanja. Npr.

 1. Za koje vreme bager može da razrova ulicu u dužini od 1 km?

2. Koja motorna testera je najbolja za sečenje drveća?

3. Na kom modelu patika se ne topi đon na vrelom asfaltu?

4. Kada će se podići stoti spomenik u Beogradu?

5. Da li postoji fontana koja NE PRELIVA?

6. Zašto nema novogodišnje rasvete kada nova godina samo što nije počela?

7. Da li se pravilno kaže gondola ili žičara?

8. Da li prati vaterpolo i da li zna ko je bio najbolji sidraš dugi niz godina? I zašto ne?

9. Da li je istina da mu je omiljena pesma: „Beton, beton, samo beton“ od Ramba Amadeusa?

Pre nego što se i ja priključim Tiktokerima, jedno pitanje : Zašto Vam je nickname SICVE 011 kada ste iz Kruševca? Pozivni broj za Kruševac je 037. Bilo bi logičnije da je SICVE037.

Pozdrav od budućeg Tiktokera pod nazivom KOMARBGD.

2 komentara na “Zvezda TikToka – SICVE011

 • 2. jula 2021. at 13:19
  Permalink

  Marko, fenomenalan članak. O ticktokeru sicve011 dok sam čitala, umirala sam od smeha. I sve ostalo je vaš onako kako treba da bude i kako jeste.

  • 2. jula 2021. at 18:12
   Permalink

   Bilo je jace od mene da to nekako pretocim u kolumnu😂

Comments are closed.